Sne udfordrede brandvæsnet ved gårdbrand

Sne udfordrede brandvæsnet ved gårdbrand
Bornholms Brandvæsen var torsdag aften i aktion ved en gårdbrand i Aakirkeby. Foto: Presse-fotos.dk
NYHED | 1. DEC 2023 • 06:29
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
1. DEC 2023 • 06:29

Brandvæsnet blev kaldt ud til en gårdbrand i Aakirkeby. Sne vanskeliggjorde arbejdet, men det lykkedes at slukke branden, uden at ilden spredte sig.


Ved 18.30-tiden torsdag fik Bornholms Brandvæsen en melding om brand på en gård i Aakirkeby. 

– Da jeg kommer derud, er der brand i stuehuset. Det brænder i stueetagen og noget af førstesalen, og det er brændt igennem taget. Vi får slået branden ned og åbnet taget for at aflaste de varme røggasser, for at minimere skaden på huset og begrænse brandspredningen til de andre bygninger, så vi får holdt det på selve stuehuset, fortæller indsatsleder Gert Olsen.

I nogle andre længer er der dyr, men de er ikke i fare, og derfor koncentrerer de 18-20 brandfolk sig om stuehuset, så branden ikke spreder sig til andre bygninger.
Det lykkes, men det er ikke uden udfordringer at køre ud til gårdbranden.

– Når vi har brand på ladet, er der besværlig adgang med markveje, og det er sne og frost, så det giver lidt udfordringer i forhold til vores indsats med køreveje, at sidde fast og vand, men det går egentlig godt med at få slukket og begrænset skaden, så meget vi kan, fortæller indsatslederen.


I alt var 18-20 brandfolk i aktion. De kunne køre hjem igen klokken 23.30.

– Vi har haft to brandvagter derude i nat, som har gået og efterslukket hele natten, og så overtager skadeservice huset her til morgen. Vi har begrænset skaden, så meget vi kunne, og reddet de værdier, vi kunne til ejerne, så det er efter vores opfattelse en god indsats, men selvfølgelig en brand, som har ødelagt en del af huset, siger Gert Olsen.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT