Polsk mand idømt fængselsstraf for brandstiftelse og trusler på livet

NYHED | 6. AUG 2024 • 14:01
NYHED
6. AUG 2024 • 14:01

En polsk mand er blevet idømt ni måneders fængsel samt udvisning af Danmark. Manden er dømt for at have sat ild til en campingvogn samt for at have fremsat trusler.

En 44-årig polsk mand er tirsdag blevet idømt ni måneders ubetinget fængsel for at have sat ild til en campingvogn samt for at have fremsat trusler. Manden bliver desuden udvist af Danmark.

Det oplyser Retten på Bornholm.

Retten oplyser desuden, at udvisningen er med seks års indrejseforbud. Manden får konfiskeret en telefon, og han skal betale en erstatning til ejeren af campingvognen på 30.000 kroner.

Manden modtog dommen.

Truede med at dræbe to kvinder

Manden var tiltalt for brandstiftelse, fordi han efter anklagemyndighedens opfattelse den 7. juli i år omkring klokken 23.45 satte ild til en campingvogn på en adresse i Poulsker, hvorefter han flygtede uden at foretage slukningsforsøg eller alarmere andre.

Det medførte, ifølge anklageskriftet, at en person gik ind i den brændende campingvogn for at finde den polske mand, som man troede var i livsfare. Samtidig opstod der fare for at ilden, hvis ikke den forinden var blevet slukket, ville have spredt sig til en anden campingvogn, der stod under to meter væk, og hvor der lå to personer og sov - herunder en gravid kvinde.

Den dømte måtte, ifølge anklagemyndigheden, i den forbindelse have indset, at andres liv blev udsat for overhængende fare. Herudover var der også risiko for materiel skade på nærliggende bygninger og effekter, fremgår det af anklageskriftet.

Den 44-årige mand var også tiltalt for at have truet to kvinder. Manden skulle, ifølge anklageskriftet, på sms til den ene af de to kvinder have skrevet, at han ville 'brænde hendes ejendom ned' og at 'hun var færdig.' Dette skulle være fundet sted samme aften fra klokken 21.15 og frem til, at der bliver sat ild til campingvognen.

Umiddelbart herefter skulle den dømte i en telefonsamtale med en mand have sagt, at han ville dræbe de to kvinder med 'kniv eller lignende'. Dette var ifølge anklagemyndigheden egnet til at 'vække alvorlig frygt for liv, helbred eller velfærd hos de nævnte personer.'

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT