44-årig varetægtsfængslet for brandstiftelse

NYHED | 8. JUL 2024 • 10:50
NYHED
8. JUL 2024 • 10:50
Henrik Nielsen
Journalist

Frustrationer over lønforhold fik natten til mandag en 44-årig polsk mand til at sætte ild til den campingvogn han efter eget udsagt havde fået stillet til rådighed af sin arbejdsgiver på en privat ejendom i Poulsker. 

Campingvognen befandt sig imidlertid kun to meter fra en anden campingvogn, hvori en mand og en kvinde lå og sov. Dermed vurderede anklagemyndigheden, at den sigtede burde have vidst, at de to sovende mennesker ville være i overhængende fare. Lidt derfra stod desuden en tredje campingvogn. 

Den sigtede forlod stedet til fods uden at forsøge at slukke ilden eller advare de øvrige, og det var derfor ikke hans skyld, at de vågnede og lykkedes med at slukke ilden. 

Den 44-årige blev fremstillet i grundlovsforhør mandag eftermiddag, og her bestemte retten, at han skulle varetægtsfængsles i fire uger. 

En korrespondance mellem den sigtede og en bekendt i Polen viste nemlig, at han havde forsøgt at skaffe midler til at rejse hjem, og derfor mente man i retten, at det var sandsynligt, at den 44-årige villle forsøge at unddrage sig en eventuel retssag og straf for forholdene, som han erkendte.

Den polske mand erkendte dog ikke, at han indså at parret i nabocampingvognen var i fare, idet han fortalte, at han ikke havde tænkt på, at de kunne komme til skade i forbindelse med ildspåsættelsen. 

Natten til mandag blev manden fundet af en hundepatrulje cirka 800 meter fra ejendommen, og han blev anholdt 01.40. 

Udover brandstiftelsen var han også sigtet for trusler på livet. Dette benægtede den 44-årige imidlertid. Han bedyrede, at han i stedet havde talt om at dræbe høns.