Navalnyjs mor besøger hans gravsted i Moskva

2. MAR 2024 • 16:13UDLAND

Aleksej Navalnyjs mor var ledsaget af moren til Navalnyjs enke, da hun besøgte sin søns gravsted.

Lyudmila Navalnyj, der er mor til den afdøde russiske oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj, har lørdag besøgt sin søns gravsted.

Hun var ledsaget af Alla Abrosimova, der er mor til Navalnyjs enke, Julija Navalnaja.

Fredag eftermiddag blev Navalnyj begravet på Borisovskoje-gravpladsen i Ruslands hovedstad, Moskva.

Tusindvis af støtter mødte op foran kirken fredag, og i flere russiske byer blev Navalnyj hyldet.

Her råbte nogle af støtterne "Nej til krig" og "Putin er en morder".

Efterfølgende er mindst 131 mennesker i 19 forskellige byer blevet anholdt af det russiske politi ifølge oplysninger fra menneskerettighedsgruppen OVD-Info.

I Moskva er mindst 17 mennesker anholdt. Flest anholdelser er sket i byen Novosibirsk, hvor der meldes om mindst 31 anholdte.

Lørdag har flere hundrede russere også besøgt Navalnyjs grav. Nogle af de sørgende har medbragt blomster og kort med Navalnyj-slogans.

Ved hans gravsted er der også blevet lagt en gul gummiand, der er en reference til en korruptionssag, som Navalnyj fik frem i lyset i 2016.

Ved indgangen til kirkegården har myndighederne sat sikkerhedsskannere op, og politiet er også blevet set kropsvisitere de sørgende.

Begravelsen var den største forsamling af oppositionstilhængere, der er set i Rusland siden januar 2021, hvor Navalnyj vendte hjem til Rusland og blev anholdt ved hjemkomsten.

Forinden havde han i flere måneder været indlagt på et hospital i Tysklands hovedstad, Berlin, til behandling for et giftangreb, som han beskyldte Putins styre for at stå bag.

/ritzau/AFP

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU