Migration til OECD-lande når rekordniveau
OECD-lande fik rekordmange migranter, og de fleste kommer i arbejde, bemærker samarbejdsorganisationen.
Der blev sidste år registreret rekordmange migranter i landene, der er en del af af Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD).Således ankom 6,5 millioner permanente migranter til OECD-lande i 2023. Det er en stigning på ti procent fra 2022.
Det viser rapporten International Migration Outlook 2024, som er blevet offentliggjort torsdag.
Under OECD hører blandt andet USA, Japan og 22 EU-lande, herunder Danmark.
- Disse store tilstrømninger har skabt omfattende bekymring om migranternes indflydelse på modtagerlandenes økonomi og samfund, skriver OECD.
Organisationen kalder bekymringen "legitim", men ser også store muligheder i de mange migranter.
De kan nemlig blandt andet bidrage til at lukke huller på arbejdsmarkedet, lyder det.
- I mange OECD-lande, som står over store arbejdskraftproblemer og demografiske ændringer, har et stigende antal arbejdsmigranter bidraget til vedvarende økonomisk vækst, skriver OECD.
Organisationen ser også en stigning i beskæftigelsen blandt immigranter i 2023. Den er oppe på 71,6 procent, hvilket omtales som "historisk høje niveauer".
Det meste af stigningen i antallet af migranter i 2023 blev udgjort af familiemigration. Det gælder også familiemedlemmer, der ledsager arbejdere.
Migration af humanitære årsager steg også, mens arbejdsmigration i områder med fri bevægelighed lå på et ret stabilt niveau.
Mens antallet af migranter i OECD-landene generelt er steget, er Danmark del af en anden tendens.
Blandt en tredjedel af landene faldt antallet af migranter nemlig, og det var altså tilfældet i Danmark. Også New Zealand, Israel, Italien og Litauen slutter sig til den gruppe.
OECD blev oprettet i 1961 som et samarbejdsorgan for demokratiske lande med markedsøkonomi.
/ritzau/