Medie melder fejlagtigt om Mike Pences kandidatur til 2024-valg

27. DEC 2022 • 01:16UDLAND

Det britiske medie skrev sent mandag, at den tidligere vicepræsident stiller op som præsidentkandidat i 2024.

Sent mandag aften dansk tid kunne det britiske medie Sky News fejlagtigt fortælle, at den tidligere amerikanske vicepræsident Mike Pence stiller op som præsidentkandidat ved valget i USA i 2024.

Mediet henviste til, hvad journalisterne bag historien beskrev som officielle dokumenter indgivet til den føderale valgkommission.

Den tidligere vicepræsidents rådgiver Devin O'Malley skriver på Twitter, at Pence aldrig har indgivet sådanne dokumenter.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Tidligere vicepræsident Mice Pence har ikke indgivet sit kandidatur for at stille op som præsident i dag, skriver O'Mally.

Mike Pence var republikansk vicepræsident under den tidligere præsident Donald Trump. Trump meddelte selv for nylig, at han vil forsøge at genvinde præsidentmagten i 2024.

Særligt én person bliver nævnt som en mulig udfordrer til Trump.

Det er guvernøren Ron DeSantis fra Florida, der ved det netop overståede midtvejsvalg er blevet genvalgt med enorm opbakning. Han har ikke meldt sig som kandidat til primærvalget i Det Republikanske Parti.

Mike Pence trak senest overskrifter i verdenspressen, da han i november udgav en bog.

Heri udtaler han sig om det dødelige stormløb på den amerikanske kongresbygning, der fandt sted 6. januar 2021.

Mike Pence mener, at Trump bragte ham og hans familie i fare under stormløbet. Det fortalte han allerede forud for bogens udgivelse i et interview med ABC News.

- Præsidentens ord var uforsvarlige, og hans handlinger var uforsvarlige. Præsidentens ord den dag til vælgermødet (inden stormen på Kongressen) bragte mig og min familie og alle i kongresbygningen i fare, sagde han i et interview med den amerikanske tv-station.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU