Margrethe Vestager giver milliardbøde til Apple

4. MAR 2024 • 13:30UDLAND

Apple har fået en bøde på 1,8 milliarder euro af EU-Kommissionen i konkurrencesag anlagt af Spotify.

It-giganten Apple er mandag blevet idømt en bøde på 1,8 milliarder euro, svarende til 13,4 milliarder kroner, af EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager.

Årsagen er, at Apple håndhæver et monopol i sin App Store, som er konkurrenceforvridende, og som både rammer forbrugere og dem, der tilbyder digitale tjenester via App Store.

Det gælder blandt andet musikstreamingtjenesten Spotify, som af samme årsag har anlagt sagen, der nu har ført til den kæmpestore bøde.

Spotify har klaget over, at det ifølge Apples vilkår for App Store ikke er tilladt at gøre brugerne opmærksom på, at de kan betale for abonnementer uden om Apples lukkede miljø.

Og hvis brugerne vælger at betale i App Store, tager Apple 30 procent i kommission.

Apple skriver ifølge Reuters i en pressemeddelelse, at man vil anke bøden.

- Beslutningen tager ikke højde for realiteterne i et marked, der trives, er konkurrencedygtigt, og som er i kraftig vækst, hedder det i pressemeddelelsen.

Bøden til Apple falder, få dage før EU's såkaldte Digital Markets Act (DMA) skal være implementeret.

Den skal regulere konkurrencen mellem digitale platforme og stiller en række krav til seks store tech-virksomheder - herunder Apple.

Kravene skal blandt andet sikre, at der via disse platforme er adgang til digitale tjenester, hvor aftalen er indgået uden for platformen.

Tech-giganterne må heller ikke favorisere egne produkter på disse digitale platforme.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU