Guvernør melder om tre dræbte og knap 100 sårede i angreb på Krim

23. JUN 2024 • 14:27UDLAND

Russisk luftforsvar ramte missiler, men fragmenter faldt ned i kystområde, siger guvernør.

Et ukrainsk missilangreb på halvøen Krim har ifølge den russisk udpegede guvernør i området dræbt tre og såret næsten 100.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters søndag.

Angrebet har ramt Sevastopol.

Det er en havneby og flådebase på Krim, der i 2014 blev annekteret af Rusland med magt og efter en meget omstridt folkeafstemning. Afstemningen anses af mange lande for ikke at være gyldig.

Sevastopol er hyppigt mål for ukrainske angreb, men søndagens tabstal er ifølge nyhedsbureauet AFP usædvanligt højt.

Guvernøren Mikhail Razvozjajev har sagt, at et toårigt barn er blandt de dræbte.

Han siger, at fem missiler blev affyret af Ukraine, og russisk luftforsvar ramte flere af dem over havet. Men missilfragmenter faldt ned i kystområder og sårede borgere der.

Ukraine har ikke umiddelbart udtalt sig om meldingen.

Det russiske forsvarsministerium siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at der blev brugt ATACMS-missiler - som både findes i udgaver med lang og mellemlang rækkevidde - i angrebet. Fire blev skudt ned, mens et femte eksploderede i luften ifølge ministeriet.

USA tillader fortsat generelt ikke, at ATACMS-missiler eller langtrækkende missiler anvendes på russisk territorie. Det har en amerikansk embedsmand sagt ifølge AFP.

Dog gøres der undtagelser i Kharkiv-regionen, hvor Ukraine er kommet under pres.

Og på det besatte Krim må det eftertragtede missilsystem godt anvendes, har højtstående embedsmænd i det amerikanske forsvarsministerium sagt ifølge New York Times.

Det russiske forsvarsministerium siger, at Ukraine ramte "civil infrastruktur i byen Sevastopol med ATACMS-missiler leveret af USA og udstyret med klyngesprænghoveder".

Hverken USA eller Ukraine har umiddelbart udtalt sig om dette.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

17. JUL 2024 • 11:27SPORT
Randers henter angriber i Frankrig