Svenske håndboldkvinder skaber OL-overraskelse og slår Norge

25. JUL 2024 • 22:52SPORT

For første gang siden 2017 vandt Sveriges håndboldkvinder torsdag aften over Norge.

Norges håndboldkvinder fik et brag af en OL-optakt, da de bankede Danmark i den sidste testkamp før legene i Paris. Men nu er de kommet ned på jorden igen.

I den første OL-kamp tabte de norske guldfavoritter med 28-32 til Sverige, som dermed leverede en tidlig overraskelse i Paris.

- Vi lavede fejl, som vi normalt ikke laver, og der spredte sig en usikkerhed. Jeg følte ellers, at vi var klar til det pres, der er i en åbningskamp, siger den norske stjerne Stine Bredal Oftedal ifølge VG.

Nordmændene var ellers planmæssigt foran med to mål ved pausefløjt, men det gik galt i anden halvleg.

En stor del af forklaringen skal findes mellem de svenske stolper, hvor keeper Johanna Bundsen var i formidabelt humør.

Hun pillede gang på gang pynten af de norske skytter - selv når de kom helt fri igennem. Og hun spillede en afgørende rolle i at sætte de svenske kontrastød i gang, ligesom hun selv fik hældt bolden i nettet en enkelt gang.

Det var særligt i anden halvleg, at den 33-årige keeper meldte sig ind i kampen, og det var altså også her, den blev vendt på hovedet.

I den anden ende gik Nathalie Hagman og Nina Koppang forrest med henholdsvis otte og syv scoringer, og de blev dermed afgørende for, at Sverige for første gang siden 2017 fik has på de norske kvinder.

Norge skal nu op på hesten igen, og det kan være skidt nyt for Danmark. Det er nemlig Jesper Jensens tropper, som er næste modstander. Den kamp spilles på søndag klokken 16.00.

Danmark åbnede torsdag formiddag OL med en klar sejr over Slovenien.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT