Solidt akademiarbejde har givet FCN guldmatchbold

15. JUN 2024 • 08:00SPORT

Med et ungt hold kan FC Nordsjællands kvinder lørdag blive mester for første gang ved at få point mod Brøndby.

Afslutningen på Danmarks bedste fodboldrække hos kvinderne kan ikke blive mere spændende.

Inden sidste spillerunde kan både FC Nordsjælland og Brøndby blive mester, og netop de to hold tørner sammen.

Brøndby har hjemmebane i topbraget lørdag klokken 14, men FCN har til gengæld fordel af at kunne nøjes med uafgjort for at sikre klubbens første mesterskab på kvindesiden.

- Det vil være utroligt stort for os, hvis det lykkes at vinde mesterskabet, indleder FCN’s administrerende direktør, Trine Hesselund Hopp Møller.

- Vi har allerede sikret os de første medaljer i Kvindeligaen nogensinde, og det vil være et kæmpestort cadeau og skulderklap til arbejdet på kvindesiden, hvis det også bliver til guld.

Det er ikke mindst godt akademiarbejde, der har sendt Farum-klubben op i toppen af dansk kvindefodbold.

- Vi arbejder på samme måde, som vi gør med herrernes superligahold i forhold til at udvikle egne talenter. De seneste år har vi lagt en stor del af vores energi og ressourcer på at udbygge pigeakademiet til at operere på højeste niveau, fortæller direktøren.

- Det er intensivt arbejde på akademiet, der gør, at spillerne i en ung alder er klar til at træde ind på holdet. En stor del af årsagen til succesen er, at vi har været i stand til at rekruttere dygtige spillere til akademiet og har ladet dem vokse ind på førsteholdet.

En af dem er den 19-årige angriber Clara La Cour.

- Lige fra da jeg startede i Nordsjælland, kunne man bare mærke, at der var en plan for, hvordan vi kom op på førsteholdet, fortæller hun.

Det er gået stærkt for FCN’s kvinder, der så sent som i sidste sæson havde store udfordringer.

- For halvandet år siden stod vi til at rykke ned i kvalifikationsspillet og lå og kæmpede lidt med overhovedet at blive i ligaen.

- I samme sæson nåede vi pokalfinalen, og da vi vandt den, begyndte vi at stole på vores måde at spille på. Jeg tror, at pokaltriumfen gav os udgangspunktet for vores gode sæson nu, siger Clara La Cour.

Spillestilen er den boldbesiddende form, man kender fra klubbens herrehold.

- Udgangspunktet er, at vi skal spille på præcis samme måde. Vi vil helst undgå lange bolde og vil gerne bygge spillet op helt nede fra eget felt. Vi stoler på vores stil med vores mange tekniske spillere, fortæller angriberen.

La Cour er en blandt mange unge spillere i FCN-truppen.

- Vi har ikke så meget erfaring, men på akademiet er vi vokset op med at skulle steppe op som helt unge, fordi gennemsnitsalderen er så lav.

- Når vi er så unge, er der meget at bygge på, og når vi allerede er nået hertil, så jeg tror, vi kan komme til at spille med om mesterskabet hvert år.

Den unge sult kan også blive afgørende i lørdagens guldkamp mod Brøndby.

- Brøndby har mange ældre spillere med meget erfaring, det er det, de skal vinde på, men i sidste ende tror jeg på, at vores unge energi bliver en stor mundfuld for Brøndby.

Skulle det kun blive til sølv, vil det ikke være en skuffelse for klubben, understreger Trine Hesselund Hopp Møller.

- Hvis nogen før sæsonstart havde spurgt, om vi ville være glade for sølv og en pokalfinale, så havde vi været rigtigt glade og tilfredse, siger hun med henvisning til, at FCN og Brøndby også mødes i pokalfinalen på onsdag.

- Holdet har udviklet sig rigtigt hurtigt og er ekstremt talentfuldt, og bliver det guld, er det prikken over i’et. Bliver det ikke guld, vil vi være glade for medaljen.

Mens FCN aldrig før har været mester, har Brøndbys kvindehold vundet 12 mesterskaber i perioden mellem 2003 og 2019.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU