Skjelmoses sportsdirektør ser kun tabere i DM-sag

23. JUN 2024 • 13:13SPORT

Kim Andersen afviser, at Trek nedlagde protest, men understreger, at alle ved, man ikke må køre på cykelstien.

Dramatikken var enorm, og følelserne sad uden på tøjet, da Johan Price-Pejtersen fredag blev diskvalificeret ved DM i enkeltstart i Herning.

Mattias Skjelmose fik tildelt sejren, men den er overhovedet ikke blevet fejret, fortæller Trek-sportsdirektør Kim Andersen.

- Der er kun tabere, understreger han før søndagens linjeløb.

Han vedstår, at han efter løbet på uformel facon talte med de løbsansvarlige om episoden.

- Da jeg kom i mål, blev jeg konfronteret med, at der var blevet kørt på cykelstien, og at der var lavet en kortere rute i rundkørslen.

- Så spurgte jeg bare kommissærerne, om der var nogen, der fulgte Johan Price-Pejtersen, og det var der en kommissær, der gjorde.

- "Okay, hvad har du set?". Svaret var, at der var blevet kørt på cykelstien, siger Kim Andersen.

Men en protest blev aldrig indgivet.

- Jeg har ikke haft pungen oppe for at indgive protest. Det har jeg ikke gjort i mine 28 år som sportsdirektør. Jeg ved ikke engang, hvordan man gør. Men mine ord har selvfølgelig … siger han uden at afslutte sætningen.

- Det var, som det var.

- Den eneste, der overhovedet ikke har noget med det at gøre, var Mattias. Der var mange, der kom og sagde, at vi skulle nedlægge protest. Det ville Mattias ikke have, han ville ikke vente på en protest. Så han har virkelig intet med det at gøre.

Reglen er sportsdirektøren til gengæld ikke i tvivl om, for den har det professionelle felt gentagne gange hørt, påpeger han.

- Johan kører i de samme felter, som vi kører, og vi får tudet ørerne fulde om, at vi ikke må køre på cykelstien. Jeg havde nær fået taget Bauke Mollema ud af Schweiz Rundt, fordi han kørte fem meter på cykelstien.

- Og det er lige meget, om der er hegn, eller hvad der er. Han kunne jo bare være kørt ud igen, siger Kim Andersen.

Alligevel føler han med den 25-årige cykelrytter, som på målstregen så ud til at vinde med to sekunder ned til Skjelmose.

- Jeg synes, det er synd for Johan. Han kørte virkelig flot. Måske var der tale om et sekund, og så havde han stadig et sekund. Det var ærgerligt for arrangementet, for det var en super enkeltstart, siger Kim Andersen.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

17. JUL 2024 • 11:27SPORT
Randers henter angriber i Frankrig