NHL godkender holdflytning fra Arizona til Utah

18. APR 2024 • 22:58SPORT

NHL's ledelse har godkendt, at Arizona Coyotes fra starten af næste sæson flytter til Utah og skifter navn.

Det amerikanske ishockeyhold Arizona Coyotes rykker teltpælene op.

Fra starten af næste sæson flytter holdet til delstaten Utah og skifter navn.

Det har den bedste nordamerikanske ishockeyliga, NHL, torsdag godkendt.

Det siger Gary Bettman, der er kommissær i ishockeyligaen.

- Som alle ved, er Utah en levende og blomstrende stat, og vi er meget begejstret for, at den bliver en del af vores liga, siger Bettman.

Det har længe været undervejs, at der skulle ske noget med ishockeyholdet i Arizona. Frem til 2014 hed holdet Phoenix Coyotes, før det blev ændret til Arizona Coyotes.

De seneste to sæsoner har holdet spillet i den lille Mullett Arena i Tempe, Arizona. Arenaen har kun haft plads til 5000 tilskuere, hvilket er klart mindst i NHL.

- Jeg er enig med kommissæren i, at det er uretfærdigt at have spillere, trænere, ledelse og modstanderhold til at spille flere år i en arena, der ikke er egnet til NHL, siger Alex Meruelo, der har ejet Arizona Coyotes.

I forbindelse med flytningen skifter ejerskabet af holdet også hænder.

Holdet overtages af Ashley og Ryan Smith, der allerede ejer basketballholdet Utah Jazz, der spiller i den bedste nordamerikanske basketliga, NBA.

- Vi ser frem til at opbygge et Stanley Cup-hold og er begejstrede for at byde spillere, trænere, personale og familier velkommen til Utah, siger de nye Smith-ejere.

- I dag er en stor dag for Utah, for ishockey og for den arv, der vil påvirke de kommende generationer.

Ishockeyholdet får hjemmebane i Delta Center i Salt Lake City, Utah, der også huser Utah Jazz. Det er endnu uvist, hvad navnet på holdet i Utah bliver.

Det er dog ikke nødvendigvis slut med ishockey i Arizona.

Alex Meruelo har forhandlet en aftale på plads med ligaen, der gør, at hvis han lykkes med at skaffe en hjemmebane, der lever op til NHL's standarder, inden for fem år, kan NHL vende tilbage til ørkenstaten.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU