DP World Tour kommer til Kerteminde i 2026

21. SEP 2023 • 13:34SPORT

Great Northern-anlægget i Kerteminde bliver vært for den store golfturnering Danish Golf Championship i 2026.

En lang række af verdens bedste golfspillere lægger i 2026 vejen forbi Fyn, når Great Northern i Kerteminde afholder den tredje udgave af Danish Golf Championship som en del af DP World Tour.

Det bliver i sensommeren 2026, at det ambitiøse anlæg skal være vært for den internationale golfturnering.

En af de profilerede danske golfspillere, der kunne tænkes at spille turneringen om tre år, er den netop udtagne Ryder Cup-spiller Nicolai Højgaard.

Nicolai Højgaard vandt faktisk en turnering på banen i Kerteminde i 2019, og han var torsdag lokket med som trækplaster på pressemødet. Han vil meget gerne tage turen til Fyn i 2026, hvis kalenderen tillader det til den tid.

- Det er en fed nyhed. Det er absolut en af de bedste baner, vi har i Danmark. Ikke bare banen, men alle faciliteterne omkring den.

- Det er fedt med noget forandring og komme ud og prøve noget nyt. Banen er topklasse, og det bliver en fed udfordring for os spillere, siger Nicolai Højgaard.

Danish Golf Championship afvikles for første gang i 2024 på Lübker Golf Resort ved Aarhus og er efterkommer af den DP World Tour-turnering, der siden 2014 primært har været afviklet i Himmerland under navnet Made in Denmark/Himmerland.

- Vi er lykkedes med vores mål om at være vært for en turnering på øverste hylde. Det betyder meget for os på det her sted.

- Det er en blåstempling af alt det arbejde og alle de timer, der er lagt i det. Vi glæder os til det, siger Peer Rysgaard, direktør på Great Northern.

Tidligere er turneringen en enkelt gang blevet afviklet i Silkeborg. Det skete i 2018, og planen er, at turneringen skal endnu mere rundt i landet i de kommende år.

Derfor er DP World Tour og GolfPromote, der indtil i år har stået bag afviklingen af DP World Tour-turneringen i Himmerland, begejstret over at få få turneringen til Great Northern-anlægget i Kerteminde.

- Helt fra starten havde vi en plan om at komme rundt i landet. Det lykkedes i 2018 at komme til Silkeborg. Så var der nogle planer, men så kom corona, siger Flemming Astrup, direktør i GolfPromote.

- Nu har vi fået nogle muligheder, og vi vil gerne have turneringen til at cirkulere. Jeg er helt fast i betrækket på, at vi ikke skal spille på den samme bane to gange i træk.

Nicolai Højgaards tvillingbror, Rasmus Højgaard, vandt i 2023 Made in Himmerland, der fra næste år bliver til Danish Golf Championship.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU