Chelsea fører an i Premier Leagues agentforbrugsfest

15. APR 2024 • 07:52SPORT

På et år har Premier League-klubberne betalt 3,5 milliarder kroner til agenter. Chelsea ligger i top af liste.

Det er ingen hemmelighed, at de største fodboldagenter tjener godt på spillerhandler. Ej heller at Premier League-klubberne har mange penge.

Den cocktail har ført til en ny rekord for betaling til agenter fra Premier League-klubber det seneste år. Det fremgår af en rapport fra Det Engelske Fodboldforbund (FA) ifølge Reuters.

409,5 millioner pund, eller omkring 3,5 milliarder kroner, brugte de 20 Premier League-klubber tilsammen på agenthonorarer. Beløbet året før var 2,8 milliarder kroner.

Chelsea topper listen, der er opgjort fra februar 2023 til februar 2024. London-klubben har været voldsomt aktiv på transfermarkedet. Det har været med til at sende omkring 655 millioner kroner i lommerne på agenter.

Beløbet dækker over alle betalinger til agenter i forbindelse med både klubskifter og kontraktforlængelser.

Chelseas udbetalinger til agenter overstiger, hvad størstedelen af Premier League-klubberne har brugt på spillerindkøb i samme periode.

Manchester City er agenternes næstbedste ven i ligaen, når det handler om indtjening. De forsvarende mestre sendte 530 millioner kroner i agenters retning.

De to klubber skiller sig ud i forbrugsfesten. Manchester United på tredjepladsen har brugt 297 millioner kroner på agenthonorarer - altså mindre end halvdelen af Chelsea.

Chelseas førsteplads på listen er ikke helt overraskende, når man ser på købelysten de seneste par år.

Siden klubben fik amerikansk ejer i maj 2022, har man købt spillere for mere end syv milliarder kroner.

Endnu mangler det dog at udmønte sig i gode resultater. Seneste sæson resulterede i en skuffende 12.-plads i ligaen. Aktuelt er man nummer ni i tabellen og hele 19 point fra den fjerdeplads, som giver Champions League-deltagelse.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU