Canadisk midtstopper efter spionageskandale: Vi snyder ikke

26. JUL 2024 • 02:29SPORT

Vanessa Gilles insisterer på, at det canadiske kvindelandshold i fodbold ikke består af "snydepelse".

Nok er assistenttræneren og en sportsanalytiker fra det canadiske kvindelandshold i fodbold blevet sendt hjem for spionage, men holdet består altså ikke af en flok snydepelse.

Sådan lyder det torsdag fra Vanessa Gilles, som spiller midtstopper for landsholdet, efter at holdet slog New Zealand torsdag.

- OL repræsenterer fair play. Som canadier er det her ikke et udtryk for vores værdier eller vores lands værdier. Vi er ikke snydepelse, siger Gilles.

Sportsanalytikeren Joseph Lombardi er blevet sendt hjem fra OL og idømt en betinget fængselsstraf på otte måneder, efter at han tidligere på ugen blev taget i at flyve en drone over New Zealands kvindelandsholds fodboldtræning.

Også assistenttræner Jasmine Mander, som Lombardi refererede til, er blevet sendt hjem.

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) har siden iværksat en disciplinærsag mod Canada.

- Hvis jeg skal være ærlig, så har det ikke været nemt, siger Vanessa Gilles, der til dagligt gør karriere i den franske fodboldklub Lyon.

- Der har været masser af følelser, frustration og ydmygelse i spil, fordi det ikke reflekterer vores værdier som spillere og det, som vi gerne vil repræsentere som deltagere ved OL.

Canada er forsvarende mester ved OL. Holdet vandt guld ved at slå Sverige 2-1 i finalen i Tokyo i 2021.

- Det er op til os at holde sammen og ikke at lade de sociale medier og pressen bryde igennem vores boble, siger Gilles.

- Det har vi lykkedes med før.

Cheftræneren for Canadas kvindelandshold, Bev Priestman, var fraværende til kampen mod New Zealand på grund af sagen om spionage. Hun forventes dog at være tilbage på trænerbænken, når Canada møder Frankrig søndag.

/ritzau/AFP

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT