Vingegaard-fest 14-dobler antallet af mennesker i Glyngøre

28. JUL 2022 • 16:58INDLAND/KRIMINAL

Mange er i gult ved fejring af tour-vinderen, som kører langsomt gennem byen og giver highfives til fremmødte.

I Glyngøre er der tilsyneladende flere, der torsdag er klædt i gult, end der normalt bor i den gamle fiskerby.

Der er nemlig strømmet tusindvis af glade mennesker til byen for at fejre Tour de France-vinder Jonas Vingegaard, som er vendt hjem efter sejren i Paris søndag.

Der bor 1395 indbyggere i Glyngøre, skriver TV2 Nord, men torsdag eftermiddag er der over 20.000 til stede i Glyngøre, vurderer politiet over for regionalmediet.

Fejringen er arrangeret af byens provst, sognepræst Susan Aaen, der er klædt i ankellang gul kjole.

Hun får et kram af Vingegaard torsdag eftermiddag, da han efter at have kørt langsomt gennem byen med sin kæreste, Trine, og datteren, Frida, træder ud af familiens sølvgrå Volvo ved stadion.

Her skal der være liveband og senere fyrværkeri til ære for cykelrytteren.

Hovedpersonen selv har gemt den gule førertrøje væk på den vestjyske festdag, men det gode humør er der stadig.

- Tusind tak for jeres støtte gennem de seneste fire uger og tusind tak for at fejre mig i dag. Det er mig en ære, at der er mødt så mange mennesker op, siger han fra en scene ved byens stadion, mens tusinder hujer fra græsplænen.

Fra klokken 16.40 og lidt mere end en time frem er der taler fra Susan Aaen samt borgmester i Skive Peder Christian Kirkegaard (V). Der vil desuden være en samtale mellem Vingegaard og cykelkommentator Jørgen Leth.

Klokken 18 er der fyrværkeri, og fra klokken 18.15 er der premiere på gruppen 8Balls Tour de France-sang samt to andre toursange. Arrangementet rundes af frem mod klokken 19 med musik fra musikeren Martin Kanstrup.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU