Størstedelen af forsvundne eksamensopgaver i Esbjerg er genskabt

12. JUN 2024 • 15:41INDLAND/KRIMINAL

51 eksamensopgaver fra en 9. klasse i Esbjerg forsvandt hos PostNord, men skolen har reddet de fleste.

Mange afgangselever fra Vitaskolen i Esbjerg kan ånde lettede op.

De fleste af de ellers forsvundne eksamensopgaver er nemlig blevet gendannet i løbet onsdagen.

Det siger skoleleder på Vitaskolen, Ole Lerke, til Ritzau.

- På nær et par enkelte elever er det faktisk lykkedes at gendanne samtlige eksamensopgaver på computerne. Og vi har heller ikke opgivet de få elever, som det ikke lykkedes for, siger Ole Lerke.

Den sidste mindre gruppe af skoleeleverne skal torsdag forbi skolens it-afdeling i håbet om at gendanne resten af opgaverne. Det er forventningen, at det også lykkes for de fleste.

Opgaverne skulle gendannes, fordi det er en fast procedure, at eleverne skal slette besvarelsen på computeren, når opgaven er afleveret.

Mandag aften kom det frem, at 51 eksamensbesvarelser i skriftlig matematik var forsvundet med PostNord et sted mellem skolen i Esbjerg og censoren, der skulle hente pakken med opgaverne i Aarhus.

Det var de originale eksamensbesvarelser, der blev sendt med PostNord, og der var ikke taget nogle kopier fra skolens side. Skolen har dog fulgt prøvebekendtgørelsen, hvor originalerne skulle sendes fysisk til en censor.

Derfor så det ud til, at eleverne skulle til en sygeeksamen til december. Det til trods for at de alle skal videre til andre ungdomsuddannelser efter sommerferien.

Vitaskolen forsøgte at finde en løsning med Undervisningsministeriet om at lade eleverne bestå eksamen med deres årskarakter. Et forslag der dog blev afvist.

Torsdag skal resten af de 51 elever forsøge at få gendannet eksamensprøverne.

Når det er sket, skal de igen leveres til censoren.

- Vi skal nok lige overveje, hvilket fragtfirma vi nu vil bruge. Jeg tror dog ikke, at PostNord vil lave den samme fejl to gange, siger Ole Lerke.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU

17. JUL 2024 • 11:27SPORT
Randers henter angriber i Frankrig