Masser af regn resulterede i en mere rolig Roskilde Festival

7. JUL 2024 • 14:30INDLAND/KRIMINAL

Flere bliver inde i teltene eller tager hjem, når det regner meget. Det har givet en mere rolig festival.

Årets Roskilde Festival bød på en stor mængde regn for de omkring 130.000 festivalgængere.

Netop vejret har været medvirkende til en mere rolig festival sammenlignet med tidligere.

Sådan lyder det fra Søren Danielsen, vicepolitiinspektør ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Han er ansvarlig for afvikling af festivalen i politiets regi.

- Det har regnet meget, hvilket har sat en dæmper for nogle af de uroligheder, vi normalt oplever.

Det skyldes, at mange bliver mere inde i deres telte eller tager mere hjem, end de normalt ville have gjort, forklarer han.

- Derfor har der ikke været ligeså voldsom aktivitet på campingområdet og mindre uroskabende adfærd. Man samles ikke i ligeså store flokke på grund af regnen.

Politiet har ifølge Søren Danielsen oplevet, at der generelt har været god stemning, og at gæsterne har udvist tolerance og imødekommenhed.

Han kan endnu ikke sætte tal på antallet af anmeldelser, men der tegner sig et billede af, at der kommer færre sammenlignet med tidligere.

De typiske anmeldelser omhandler tyveri, ordensbekendtgørelse, vold og enkelte anmeldelser om blufærdighedskrænkelse og voldtægt.

Midt- og Vestsjællands Politi er til stede gennem hele festivalen.

Morten Therkildsen, der er sikkerhedschef for festivalen, mener overordnet, at årets festival ud fra et sikkerhedsmæssigt perspektiv er forløbet godt.

Han kalder det et forholdsvist "roligt år".

- Når så mange mennesker er samlet, er det jo altid lidt vildt, men det sikkerhedsmæssige niveau i år har været meget normalt og rimeligt roligt.

Vejret og den store mængde regn har præget festivalen.

- Det er meget positivt, at vi har lært, at vores procedurer i forhold til vejret fungerer. Der er altid noget, man kan lære, eksempelvis hvordan vi kan reagere endnu hurtigere, siger Morten Therkildsen.

Mange af gæsterne kan nok nikke genkendende til, at der har været en stor mængde mudder på pladsen. Det har dog ikke været et problem ud fra et sikkerhedsmæssigt perspektiv.

- Så skal man bare have nogle gode støvler på. Når vi kigger på deltagerne, er de temmelig robuste. Det er naturligvis træls, når pladsen bliver våd, men det er mere et irritationsmoment.

Arbejdet omkring festivalens sikkerhed er inddelt i forskellige ansvarsområder, der alle har ansvarlige.

Et større beredskab står til rådighed. Det tæller læger, sygeplejersker, samaritter, vagter og såkaldte social workers.

Desuden har Roskilde Festival omkring 6000 frivillige sikkerhedsværter og serviceværter, der har opgaver som adgangskontrol, at tjekke gæsterne, holde øje med brand, og i det hele taget sørge for, at gæsterne har trygge rammer.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU