DSB's tog overholdt mål for ankomster til tiden i 2024
En ny opgørelse fra DSB viser, at "kundepunktligheden" er steget siden 2023, hvor målet ikke blev overholdt.
DSB er blevet bedre til at holde tidsplanen.Det viser DSB's nye opgørelse over "kundepunktligheden" 2024.
I 2024 var kundepunktligheden for fjern- og regionaltog 76,8 procent.
Det indebærer, at tre ud af fire kunder var fremme inden for tre minutter efter den planmæssige ankomst.
Tallet er dermed ikke et udtryk for, hvor mange tog, der ankommer til tiden.
Med kundepunktligheden på 76,8 overholder DSB det mål på 75 procent, som fremgår af kontrakten mellem DSB og Transportministeriet.
I 2023 opnåede DSB en kundepunktlighed på 71,7 procent og levede dermed ikke op til målet.
Opgørelsen af punktlighed tager højde for, hvor mange passagerer, der berøres af forsinkelse. Derfor trækker et forsinket myldretidstog mere ned i opgørelsen, end et forsinket tog med færre passagerer gør.
Hvis et tog bliver aflyst akut, indgår det i opgørelsen og trækker ned i resultatet.
Informationschef i DSB, Tony Bispeskov, glæder sig over resultatet og siger, at DSB er et mere attraktivt valg, når toget er til at regne med.
- Punktlighed og pålidelighed er vores vigtigste pejlemærker, og derfor er det enormt positivt, at vi har fået flere frem til tiden i 2024.
- Når toget er til at regne med, så er vi et mere attraktivt valg for vores kunder, og så vil flere også vælge at stige om bord, siger Bispeskov.
I DSB's opgørelse for 2024 fremgår det også, at 92,5 procent af kunderne er fremme ved ankomstdestinationen til tiden eller senest inden for ti minutter efter det forventede ankomsttidspunkt.
Tony Bispeskov oplyser, at den hyppigste årsag til forsinkelser er "problemer med infrastrukturen". Det kan for eksempel være problemer med signaler, køreledninger eller sporskifter.
- Der foregår mange projekter på jernbanen i Danmark med både sporfornyelser, elektrificering og nyt signalsystem. Det kan ikke undgå at sætte sine spor, lyder det fra Bispeskov.
/ritzau/