Der kan snart opstå kø hos de praktiserende læger

16. NOV 2023 • 08:37INDLAND/KRIMINAL

Der har været så travlt hos de praktiserende læger, at patienter måske må vente med lægebesøget til næste år.

Praktiserende læger har haft så travlt i år med konsultationer, at hvis det fortsætter som hidtil, vil det betyde, at den økonomiske ramme overskrides med 164 millioner kroner i år.

Det skriver TV 2 Kosmopol.

Det betyder, at lægerne skal se færre patienter resten af året.

I en mail fra Praktiserende Lægers Organisation (PLO), som TV 2 Kosmopol er i besiddelse af, skriver PLO blandt andet, at der skal prioriteres mere året ud.

- Det bedste for patienterne og almen praksis er fortsat, at vi får øget økonomirammen. Vi gør derfor i de kommende dage et sidste forsøg på at forhandle med Danske Regioner om dette.

- Vi kan imidlertid ikke sætte vores lid til, at en sådan forhandling giver et resultat. Derfor må vi have fokus på at prioritere vores arbejdsindsats resten af året, står i mailen fra PLO til medlemmerne.

Herefter opfordrer PLO ifølge TV 2 Kosmopol lægerne til at planlægge ferie, afvikle afspadsering eller at tage på efteruddannelse. Og det vil betyde, at patienter må vente længere med at komme til lægen.

De praktiserende læger modtager et honorar på 156,39 kroner per konsultation, skriver TV 2 Kosmopol. Men hvis antallet af konsultationer fortsætter som hidtil, overskrides den økonomiske ramme altså.

Alle praktiserende læger skal holde mere end 4,5 dages fri for konsultationer resten af året, hvis den økonomiske ramme ikke skal overskrides.

De Radikales Karin Friis Bach, som er formand for udvalget for det nære og sammenhængende sundhedsvæsen i Region Hovedstaden, siger, at situationen ikke skal gå ud over de kritisk syge patienter.

- Så kan der være nogle konsultationer, man godt kan udskyde til næste år, uden det betyder noget, og det er i den forbindelse, jeg tænker, man kan rykke på nogle ting, og så bruge tiden på noget andet i stedet, siger hun til mediet.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU