Ryanair forventer væsentligt lavere billetpriser i sommermåneder

22. JUL 2024 • 08:29ERHVERV/POLITIK

En gennemsnitlig rejse hos Ryanair har i første kvartal været 15 procent billigere end i samme periode i 2023.

Det irske luftfartsselskab Ryanair forventer at billetpriserne i juli, august og september vil være "væsentligt" lavere end sidste sommer.

Det skriver Ryanair i forbindelse med deres regnskab for første kvartal.

Her fremgår det, at en gennemsnitlig flyrejse i selskabets første kvartal i år var 15 procent billigere end i 2023. Det skyldes delvist, at påsken i år faldt i marts og derfor ikke er en del af første kvartal, skriver selskabet.

Ryanairs regnskabsår slutter ved udgangen af marts.

I første kvartal havde Ryanair en omsætning på 3,63 milliarder euro svarende til 27 milliarder kroner. Det var cirka en procent lavere end første kvartal i 2023.

Omsætningen faldt på trods af, at antallet af passagerer steg med ti procent til 55,5 millioner i løbet af kvartalet.

Da Ryanair fremlagde sit årsregnskab for 2023/2024 i maj sagde selskabets topchef, Michael O'Leary, at han var en smule overrasket over, at priserne ikke havde været højere.

Han sagde desuden, at han var klar til at skære i billetpriserne for at fylde flyene i april, maj og juni.

Forsinkelser i levering af fly og problemer med flydele har begrænset kapaciteten i Europa. Det har betydet, at der tidligere har været en forventning i flybranchen om, at priserne ville stige.

I første kvartal lød Ryanairs indtjening på 360 millioner euro, hvilket svarer til cirka 2,7 milliarder kroner. Det er et fald på 46 procent sammenlignet med første kvartal i 2023.

Den faldene indtjening skyldes især lavere billetpriser, påpeger Jacob Pedersen, som er aktieanalysechef hos Sydbank og blandt andet følger luftfartsbranchen.

- Regnskabet understreger tendensen, som vi har set hos både Norwegian og Lufthansa, nemlig at rejselysten er kommet et gear ned - og det betyder billetprisfald, som de færreste havde forventet - og dermed lavere indtjening, skriver han i en kommentar til regnskabet.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT