Minister: Iværksættere har ventet 1300 dage på udspil grundet corona

12. JUN 2024 • 10:36ERHVERV/POLITIK

Strategi for iværksætteri er blevet udskudt flere gange siden 2020, hvor Socialdemokratiet varslede den.

Det er fire år siden, at regeringen første gang luftede ideen om at lave et udspil for iværksættere, som præsenteres onsdag. Det er over 1300 dage.

Det skyldes kort og godt coronapandemien for nogle år siden. Det siger erhvervsminister Morten Bødskov (S) onsdag på et pressemøde på et spørgsmål fra en journalist.

- Det er forhåbentlig ikke gået TV 2's opmærksomhed forbi, at vi har haft en coronapandemi, som tog tid og stod i vejen.

- Nu har vi en bred regering, som lancerer den mest ambitiøse strategi for iværksætteri, som er præsenteret nogensinde, siger Morten Bødskov.

I august 2020 annoncerede daværende erhvervsminister Simon Kollerup (S), at han ville invitere til forhandlinger om at styrke rammevilkårene for danske iværksættere.

Siden er det blevet udskudt flere gange undervejs, men bliver præsenteret onsdag. Ud over coronapandemien har der ikke været andre udfordringer i forhold til at præsentere udspillet ifølge Bødskov.

- Jeg synes ikke, der har været særlig mange udfordringer. Der har været en stor vilje til, at regeringen har fundet sammen om at ville løfte det oprindelige udspil, som var på tegnebrættet, siger han.

Til gengæld fremhæver flere ministre på pressemødet, at udspillet er blevet større, og skattelettelserne er blevet mere omfangsrige.

- Nogen synes, at det har været længe undervejs. Til gengæld er det blevet større med flere initiativer og flere penge.

- Jeg håber, at det har været ventetiden værd for dem, der har været utålmodige, siger skatteminister Jeppe Bruus (S).

Bødskov pointerer, at iværksætteri er det eneste område i regeringsgrundlaget, hvor der afsættes penge.

- Vi satte oprindeligt 300 millioner kroner af, nu er det et godt stykke over 1,1 milliard kroner fra 2030 og frem. Dansk økonomi har det godt, og vi har fundet betydeligt flere midler til at kunne gøre noget ved iværksætteri, siger han.

Udspillet skal forhandles på plads med de øvrige partier i Folketinget.

/ritzau/