LA's ungdomsparti: Partitoppen bidrager til pinlig kvinderetorik

12. JUN 2024 • 23:06ERHVERV/POLITIK

Alex Vanopslagh skulle have gået i rette med partimedlem, der udtalte sig om kvinder, mener ungdomsparti.

Toppen af Liberal Alliance bliver af partiets ungdomsafdeling beskyldt for at have bidraget til en "pinlig" omtale af kvinder.

Det skriver DR.

Kritikken kommer, efter at Mette Marie Kjær Knudsen, der er udviklingsformand i ungdomspartiet, skrev et debatindlæg i Berlingske.

- De kørte en rigtig uheldig retorik, som har skræmt kvinder væk, siger hun til DR.

Kritikken tager blandt andet udgangspunkt i udtalelser fra Mads Strange, der var nummer to på partiets kandidatliste til det netop overståede europaparlamentsvalg.

I april argumenterede han i radioprogrammet "Politik På En Onsdag" på 24syv imod værnepligt for kvinder.

Kvinder bør ikke sendes i krig af hensyn til befolkningsudviklingen, lød det.

- Hvis vi gerne vil opretholde en vis befolkningsudvikling, så er det sådan, at hvis en kvinde er blevet gravid, går der ni måneder, før hun kan blive gravid igen.

- Når en mand lige har gjort en kvinde gravid, så kan han gøre en kvinde gravid igen kort tid efter, sagde han.

Under valgkampen til europaparlamentsvalget skrev han desuden et længere opslag på det sociale medie X, hvori han argumenterede for, at mænd er kvinder overlegne i sportsgrene - også i dem, "der kun kræver tankekraft".

- Blandt de 100 bedste skakspillere i verden er der eksempelvis ikke én eneste kvinde, skrev han.

Ifølge Mette Marie Kjær Knudsen har også partiformand Alex Vanopslagh bidraget til retorikken ved ikke at gå i rette med Mads Strange.

DR har givet Vanopslagh muligheden for at svare på kritikken, men der henvises i stedet til Sólbjørg Jakobsen, som er partiets politiske ordfører.

Hun siger, at LA bør kigge indad for at se, om partiets kommunikation har skabt en forkert opfattelse af dets politik og værdier.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU