Alex satte ny løbsrekord
Foto: Jens-Erik Larsen

11. JUL 2019 • 10:32GRAND PRIX • AF KASPER RASMUSSEN • GRATIS

Alex satte ny løbsrekord

Alex Mogensen satte som ventet konkurrenterne til vægs ved det årlige gadeløb i Nexø torsdag aften, hvor han satte ny løbsrekord i tiden 15.09.

Dermed slog sidste års vinder af Nexø Gadeløb sin egen rekord på de fem kilometer, som han satte i 2016 med tiden 15:38.

Det kom en smule bag på ham selv.

– Jeg var ikke helt sikker på, at jeg kunne slå den. Jeg satsede på, at jeg kunne komme i nærheden af den, og derfor satte jeg et højt tempo fra start. Det er dejligt, at det lykkedes, siger øens for tiden bedste løber, Alex Mogensen fra SÅN-løberne.

Når det alligevel kunne lade sig gøre at slå rekorden, er forklaringen ganske simpel.

– Jeg er i bedre form, end jeg har været de sidste år, vurderer Alex Mogensen, som vinder stort set alle de løb, han stiller op til på Bornholm. Men den manglende modstand er ikke et problem, synes han.

– Nej, det er fint nok. Jeg løber en del i København, og der får jeg rigeligt med modstand. Så det fint, at jeg måske kan tage den en smule mere med ro på hjemmebane, smilte Alex Mogensen.

Tyskeren Christian Teich kom på andenpladsen i tiden 16:30, mens Lasse Kure Hansen fra Viking Atletik kom på tredjepladsen i tiden 16:39

Hos kvinderne levede Klara Hansen også op til favoritværdigheden, da hun kom først i mål i tiden 17.34. Det var mere et halvandet minut hurtigere end nummer 2.

Pænt fremmøde trods vejret

Til trods for gråvejret og en byge kort før start var ganske mange tilskuere mødt op for at støtte de i alt 394 løbere - heraf 120 børn. Det højeste antal i tre år.

Deltagerantallet er SÅN-løbernes formand, Kim Bentsen, glad for. Men han ærgrer sig alligevel over vejret.
– Det er da træls, for hvis du sidder i sommerhuset og overvejer at komme herud en tur, så bliver det formentlig ikke til noget, når det regner, siger Kim Bentsen.

Men når det er sagt, så er han ganske godt tilfreds med fremmødet.

– Det er ganske pænt vejret taget i betragtning. Vi plejer at ligge på omkring 350 tilmeldte. Så det er dejligt at se, at der er mange, der har lyst til at løbe trods det triste vejr, fortæller Kim Bentsen.Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.