Fem skoler fik underskud

Fem skoler fik underskud
NYHED | ABONNENT | 23. FEB 2024 • 15:30
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
23. FEB 2024 • 15:30

Heldagsskolen og fire bornholmske folkeskoler gik ud af sidste år med røde tal i regnskabet. Til alt held blev der overskud i skolernes fælles kasse, der på den måde kan fordele godt 2,8 millioner kroner ud til de hårdest ramte skoler. Alene Søndermarksskolen i Rønne får over en million.

Store udgifter til vikarer to steder. Begge steder på grund af lange sygemeldinger. Udgifter der steg, fordi flere vanskeligt stillede elever kom til. Og tre af stederne et underskud, der blev slæbt med fra forrige år.

Årsagerne var mange og forskellige, men resultatet blev det samme: Fire af Bornholms folkeskoler plus Heldagsskolen fik underskud sidste år.

Heldigvis gik andre ting dog bedre end ventet. Samlet set fik kommunens Center for Skole sidste år et overskud på lige over 2,8 millioner kroner. De penge er nu blevet fordelt ud til de fem skoler, der kæmper mest med at få pengene til at række.

Overskuddet i det samlede skolevæsen skyldes først og fremmest, at kommunen nu får dækket sine skoleudgifter til de elever, der er flygtet fra Ukraine. Det sker dog kun i år, så der er ingen garanti for det samme sikkerhedsnet, hvis skolerne får det svært igen i år.

Søndermarksskolen i Rønne havde det sidste år sværest og bliver derfor mest dækket ind med lige over en million kroner. Heldagsskolen får godt 838.000 kroner til at dække en del af sit underskud.

Hans Rømer Skolen i Aakirkeby modtager godt 458.000 kroner fra skolernes fælles kasse, mens Svartingedal Skole i Hasle får godt 237.000 kroner og Åvangsskolen i Rønne godt 217.000 kroner.

På ingen af skolerne løser det hele problemet. Skolerne med underskud arbejder samtidig og stadig med handleplaner, der skal bringe de røde tal ud af verden.

At de fem skoler nu får en hjælpende hånd blev onsdag lagt frem for kommunalbestyrelsens økonomiudvalg, der ikke skulle tage stilling i sagen, men blot orienteres om de ekstra penge, som skolerne har fået.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT