En julegave til dem der ingen får

En julegave til dem der ingen får
Så gøres der igen klar til en julegavekonvoj, hvor pakkerne kan afleveres i de to første uger af november. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | 10. OKT 2024 • 19:00
NYHED
10. OKT 2024 • 19:00

Bornholmerne kan igen i år give gaver til en julegavekonvoj til Rumænien.

Igen i år sendes en julegavekonvoj afsted med julegaver til de børn i Rumænien, som ellers ikke får en julegave, fordi de enten er fattige, forældreløse, handicappede eller på anden måde udsatte.

– Hvert år sender vi et par lastbiler med frivillige chauffører og uddelere til børnehjem, hospitaler og institutioner i fjerntliggende egne af Rumænien for at dele pakker ud til disse børn, og vi vil meget gerne tage dine pakker med, skriver konvojen i en pressemeddelelse.

Man kan både donere julegaver eller en økonomisk håndsrækning til velgørenhedsprojektet, som Ladies Circle og Round Table i Tyskland startede op i 2001.

Danmark har været en del af projektet siden 2016, og herhjemme organiseres konvojen af en frivillig forening.

Foreningens formål er udelukkende at glæde så mange trængende børn i Østeuropa som muligt. Hvis foreningen et år får overskud, går pengene over i en fond, som bruges til køb af yderligere gaver året efter.

Skal være i god stand

For at være med, kan man fylde en skotøjsæske med ting, der henvender sig til samme aldersklasse og køn – eksempelvis slik, brugt tøj og legetøj eller nye toiletartikler – og gerne en blanding af det hele.

– Tingene skal være pæne og i god stand. Æsken pakkes pænt ind og mærkes efter alder og køn, står der også i pressemeddelelsen.

Pakkerne kan afleveres hos Garant/HTH i Rønne i de to første uger af november. Hver pakke, man afleverer koster desuden 20 kroner til brændstof og vejskatter.



FÅ ABONNEMENT