Trefor flytter opgave til Jylland

Trefor flytter opgave til Jylland
Nu overvåger Trefor El-net Øst det bornholmske elnet fra Kolding. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 21. FEB 2024 • 11:35
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
21. FEB 2024 • 11:35

Overvågningen af elnettet på Bornholm er flyttet fra Rønne til Kolding.

Elnettet på Bornholm bliver ikke længere overvåget her fra øen. Trefor har flyttet opgaven til Kolding, og det er der flere grunde til.

– Ved at forankre overvågningen ét sted opnår vi stordriftsfordele og en mere pålidelig drift, og så styrker vi servicen på Bornholm med et ressourcestærkt og døgnbemandet kontrolcenter, siger elforsyningsdirektør Per Sørensen i Trefor El-net Øst i en pressemeddelelse.

Det jyske kontrolcenter har solid erfaring inden for forsyningsovervågning og kan tjekke og styre elnettet uanset afstanden, fremgår det. Centret er bemandet 24 timer i døgnet og har i forvejen ansvaret for at overvåge og styre Trefors forsyning af el, vand og fjernvarme i Trekantområdet mellem Kolding, Vejle og Fredericia.

Til Tidende fortæller Per Sørensen, at Bornholms Energi & Forsyning hidtil har varetaget overvågningen af elnettet på Bornholm for Trefor.

– At kontrolcentret i Kolding har overtaget opgaven, ændrer ikke på antallet af bornholmske medarbejdere i Trefor. Vi vil altid have brug for blandt andet teknikere og servicemontører på Bornholm til at vedligeholde og servicere elnettet, siger elforsyningsdirektøren.

Finde en løsning

Selv om overvågningen nu sker i det sydøstlige Jylland, har Trefor et beredskab, så man fortsat kan styre elnettet, hvis for eksempel søkablet til Bornholm bliver ødelagt.

– Kontrolcentret holder øje med alt fra stormvejr og vandstand til fejl på kabler, og opstår der udfald på elnettet, så kan de øjeblikkeligt reagere og finde en løsning. Hvis der er behov for reparation eller inspektion af anlæg, så vil kontrolcentret trække på lokale teknikere, siger Per Sørensen i pressemeddelelsen.

Ifølge ham har det været planen, at overvågningen og styringen af det bornholmske elnet skulle flytte til Kolding, siden Trefor overtog nettet. På den baggrund har Tidende spurgt Per Sørensen, om der er andre opgaver, Trefor med tiden planlægger at flytte fra Bornholm for at opnå flere stordriftsfordele.

– Nej, det er ikke planen. Ændringen af overvågningen af det bornholmske elnet er en vigtig del af processen for at have en stærk og effektiv overvågning af elnettet på Bornholm og i Trekantområdet. Det handler om at sikre elforsyningen på Bornholm bedst muligt, ikke om at flytte opgaver til et bestemt sted, lyder hans svar.

Uden for Trefor El-net Østs kontortid er det kontrolcentret, der tager imod alle kundehenvendelser, og det sørger for, at kunderne bliver informeret om aktuelle driftsforstyrrelser via hjemmeside, medier og SMS-beskeder.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT