Økoprojekt skal finde en ny forpagter

Økoprojekt skal finde en ny forpagter
Emilie Ulrik-Petersen begynder i et nyt job i Naturstyrelsen 1. september, men vil fortsat bakke op om Bornholms Økojords ejendom Hammersly. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | RUTSKER
17. JUN 2022 • 11:49
Henrik Nielsen
Journalist

Emilie Ulrik-Petersen har fået job i Naturstyrelsen. Bestyrelsen i Bornholms Økojord A/S takker hende for den enegi, hun har lagt i projektet.


Bornholms Økojord skal finde en ny forpagter til ejendommen Hammersly i Rutsker. Den nuværende forpagter, Emilie Ulrik-Petersen, starter i et nyt job i Naturstyrelsen fra 1. september.

– Jeg har været superglad for at være med til at få Hammersly i drift, og jeg vil fortsat bakke op om gården. Jeg fik tilbud om et utroligt spændende job, som jeg ikke kunne sige nej til, og hensynet til min familie har også spillet ind. Som grøntsagsavler er man i gang hele dagen og hele ugen, siger Emilie Ulrik-Petersen i en pressemeddelelse.

Forperson Mads Kissow i Bornholms Økojord fortæller, at bestyrelsen er meget taknemmelig for al den energi og idékraft, Emilie Ulrik-Petersen har lagt i at få rammerne om en grøntsagsproduktion på ejendommen på plads samt at få skabt et godt socialt og fagligt netværk omkring ejendommen.

– Emilie har været helt afgørende for, at Bornholms Økojord har kunnet få sin første ejendom, Hammersly, i drift så hurtigt, som det er sket. Takket være Emilie har vi en gård i drift, og det er et godt udgangspunkt for at komme videre. Som vi ser det, så er der flere muligheder, men det ligger fast, at Hammersly fortsat skal danne ramme om et fagligt netværk af forpagter og markpassere, siger Mads Kissow i pressemeddelelsen.

Opgaven bliver at videreudvikle ideen med Bornholms Økojord A/S, som er at lette muligheden for, at unge jordbrugere kan dyrke jorden i en form for samfundsstøttet landbrug.