– Mæsk er bare korn, hvor alle stofferne er vasket ud. Det er en opløst masse, der ligner en meget tør grød. Det kan tilføre brød noget fugtighed og en god grov struktur og noget god smag, når det er blevet mæsket.
Johnny Fagerkund troppede op med nogle spande med mæsk ved bageriet, som bageren testede og udviklede over vinteren. Og det er altså blevet til det brød, der nu ligger på hylderne i bageriet. Og han er meget positivt for resultatet og samarbejdet.
– Det er fantastisk, og det er altid dejligt at lave de her bæredygtighedstiltag, hvor man sørger for at få genbrugt så mange af de her ressourcer, vi har. For os er det en stor glæde, at vi får det brugt der.
Gode samarbejder
Samarbejdet mellem Small Batch Brewery og Jensens Bageri er blot et af mange, og bryggeriet benytter sig selv af restprodukter fra andre virksomheder. Bryggeriet startede sidste år selv med at bruge rester fra Bornholms Mosteri i produktionen af deres cider.