Nexø siger ja tak til fleksboliger

Nexø siger ja tak til fleksboliger
Gefiongruppen har kig på et stort byggeprojekt i Nexø. Arkivfoto: Per Frost
NYHED | ABONNENT | 18. MAR 2023 • 05:30
NYHED | ABONNENT
18. MAR 2023 • 05:30

Bopælspligt eller ej så skal 80 ud af de 100 nye planlagte boliger på Nexø Havn være fleksboliger. Ikke desto mindre møder projektet stor opbakning i Nexø.

Det stort anlagte boligprojekt, der er lagt op til på Nexø Havn, vækker umiddelbart stor glæde i Nexø.

100 nye boliger og 10 nye butikker er der lavet en betinget aftale om med selskabet Gefion Group, men i går kom det frem, at ud af de 100 nye boliger skal 80 af dem være fleksboliger. Det er faktisk afgørende, at fordelingen skal være sådan, fortalte formand for Nexø Havn, Bjarne Hartung Kirkegaard i går til Tidende. Det er på trods af, at der som de fleste ved er bopælspligt i Nexø. Men det bekymrer ikke Mai-Britt Jordt, der er formand i Nexø Borgerforening.

– Det er et projekt, som vi alle sammen er blevet forelagt og har kigget på. Vi har drøftet det og spurgt rundt omkring, hvad folk synes, og der har vi mødt opbakning. Vi ser det slet ikke som en trussel mod Nexø som helårsby. Om det så hedder 80-20, 70-30, eller hvordan det ender, så mener vi bestemt ikke, det er en trussel, siger Mai-Britt Jordt, der i stedet ser fordele ved, at der opføres fleksboliger.


Vil du have nyheder uden begrænsning?
- Få fuld adgang til Tidende.dkFørste måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her