Minister vil lave plan for bæredygtigt fiskeri i Østersøen
Fiskeriminister Rasmus Prehn (S) vil komme med en handlingsplan for fremtidens bæredygtige fiskeri i Østersøen. Arkivfoto: Berit Hvassum

FISKERI | ØSTERSØEN
12. OKT 2021 • 13:18
Henrik Nielsen
Journalist

Minister vil lave plan for bæredygtigt fiskeri i Østersøen

Meldingen fra forskerne var klokkeklar, da EU’s fiskeriministre mandag satte sig om forhandlingsbordet for at blive enige om nye fiskekvoter: Østersøen har det historisk dårligt, og vi er nødt til at gøre noget nu.

Sådan lyder fiskeriminister Rasmus Prehns (S) forklaring på, at ministermødet tirsdag endte med markant lavere fiskekvoter i Østersøen.

– Det betyder desværre, at vi kommer hjem med meget små kvoter på blandt andet vestsild og torsk i den vestlige Østersø, og de er kun til bifangster. Som et lille plaster på et stort sår lykkedes det os dog at hente lidt flere torsk hjem, end hvad der var udsigt til i Kommissionens forslag, siger han i en pressemeddelelse.

Rasmus Prehn vil på baggrund af aftalen drøfte situationen med Folketingets partier for at se på, hvordan de fiskere, der vil få det vanskeligt, kan blive hjulpet godt videre.

Han vil også komme med en handlingsplan for fremtidens bæredygtige fiskeri i Østersøen, der blandt andet vil indebærer muligheder for såkaldt ophugning. Og nye bæredygtige redskaber til fiskeri.Flere nyheder