Ejendomsmægler: Her er en burgerbar oplagt

Ejendomsmægler: Her er en burgerbar oplagt
Siden 2019 har Store Torv 9 været til salg. En burgerbar her vil få en fin udsigt til torvet. Foto: Af Torben Østergaard Møller
NYHED | ABONNENT | 27. MAJ 2022 • 05:30
NYHED | ABONNENT
27. MAJ 2022 • 05:30

Den tidligere Flying Tiger-butik, som har en "gude-beliggenhed" på Store Torv har stået tom siden 2019. Steffen Lorentzen fra Bornholms Erhvervsmægler tror på, at det er en god idé at lade flere butikker flytte ind – og at have en burgerbar ud mod gaden.

– Det gælder jo alt, du ikke kan sælge, at prisen er forkert.

Sådan siger Steffen Lorentzen fra Bornholms Erhvervsmægler i en kommentar til bygningen på Store Torv 9 i Rønne, som i godt et par år uden held har været sat til salg hos EDC for 11,5 millioner kroner.

Ledige butikslokaler i Rønne centrum er der masser af. Som omtalt i Tidende forleden i omegnen af 10, hvilket formanden for Rønne Handelsstandsforening, Jan Bidstrup, dog forklarede ikke nødvendigvis er usædvanligt, fordi der altid vil være et vist flow i forhold til mindre butikker.

Dog beklagede han især én butik, som står tom, nemlig:

– Den store flotte gamle Colberg-butik, sagde han med reference til Store Torv 9, hvor senest en Flying Tiger-butik lå i flere etager.

 

Ejendommen

Edc.dk præsenterer blandt andet Store torv 9 således:

• Blandet ejendom, pris: 11.500.000 kr.
• Etageareal: 1.462 kvadratmeter.
• Grundareal: 804 kvadratmeter.
• Byggeår: 1950.
• Kvadratmeterpris: 7.866 kr.
Kilde: edc.dk

 

Han forklarede videre:

– Den ligger jo fantastisk. Så det undrer og ærgrer mig, at der ikke er et koncept, der kan finde ind der. Det er en gude-beliggenhed.

Dertil sagde han følgende om prisen for at leje butikker i Rønne:

– Vi har et flot byliv, og det betaler vi også en god husleje for, men på et eller andet tidspunkt er der to kurver, der krydser hinanden, og hvor huslejen kan blive for høj, hvis den vedbliver med at stige – som den har gjort altid – mens omsætningen måske stagnerer eller ligefrem falder.

Den problematik genkender Steffen Lorentzen fra Bornholms Erhvervsmægler:

– Jeg mener, at der er nogle udlejere, som holder meget skarpt fast i at skulle have den husleje, som vi nu har opnået i de øvrige butikker i de bedste områder i Rønne, som er gågaden, Store Torv og Snellemark Centret, siger han og fortsætter:

– Det er der, man får de højeste huslejer, og det kan være svært for en nystartet butik at leve op til. Butikker som Telia og andre med en meget stor omsætning kan godt leve op til det, men folk skal lige i gang med en ny butik, før det kan løbe rundt.

En problemstilling

– Det er den ene ting, noget andet er, synes jeg, at det skinner meget i øjnene, at den tidligere Flying Tiger-butik på Store Torv ikke er blevet lejet ud eller solgt i et par år nu. Vi havde selv hos os i Bornholms Erhvervsmægler skobutikkerne, som Keldor Sørensen havde – Feet Me i Torvegade 6 og Skoringen i Store Torvegade 9 – til salg, og vi fik jo solgt Feet Me, som fortsætter, og Skoringen er jeg ved at forhandle med forskellige interesserede om at overtage en gang i efteråret. Og det er vel sådan set, hvad der ligger af store butikker i centrum.

Senest lå her en Flying Tiger-butik. Arkivfoto: Allan Rieck

– I Skoringens lokaler kan det være en problemstilling, at den har en førstesal, for der er mange, der gerne vil kunne overskue deres butik i et enkelt plan, og samme problem er der i den tidligere Tiger-butik, som har hele tre plan. Ikke fordi vi mistænker alle folk for at stjæle, men det kræver faktisk, at der er en ekspedient på hvert plan, og det kan blive mange ansatte at skulle lønne, forklarer erhvervsmægleren og fortsætter:

– Man kunne ønske sig, at man lavede et shop i shop-koncept, så man havde flere forskellige butikker på de forskellige niveauer i huset. Nu er det jo ikke mig, der skal leje den ud eller sælge den, men man er nødt til at finde på et eller andet, og det skal vi også hos os i Bornholms Erhvervsmægler i forhold til Skoringens lokaler.

Nu har den tidligere Flying Tiger-butik stået tom siden 2019, har man sat prisen forkert?

– Ja. Men det gælder jo alt, du ikke kan sælge, at prisen er forkert. Kan man ikke sige det sådan?

Jo, men hvis det var dig, der havde den butik på hænderne, hvad ville du så gøre?

– Jeg ville for det første gå efter, at den blev opdelt i flere enheder, så den rummede eksempelvis tre forskellige forretninger. Måske ville jeg prøve at få en burgerbar i stueplan, og så kunne der eventuelt ligge en edb-butik eller en, der kunne reparere telefoner på en af etagerne og så en frisør på den sidste. Så man fik et flow igennem lokalerne.

Ligger lige for

Men en burgerbar i stueplan?

– Ja, det synes jeg ligger lige for, og den kunne jo også have spisepladser nede i kælderen, så man fik udnyttet det hele. For eksempel kunne man åbne en Sunset Boulevard, som laver lidt sundere burgere, den ville virkelig ligge godt der. Og det ville være fint, fordi sådan et burgersted nok ville holde åbent fra tidligt til sent, og så kunne man lukke de andre etager af, når butikkerne på dem skulle lukke.

Som det fremgår af dette billede fra 1995 lå Colbergs tidligere her. Arkivfoto: Preben Pathuel

– Men igen kan problemet være, at vi på Store Torv har en kvadratmeterpris på 1.500-1.700 kroner om året. Det ligger de gode butikker på, og der er jo i Tiger-butikken rigtig mange kvadratmeter at betale husleje for, så der skal man nok som udlejer være flink og sige, at man har primære kvadratmeter og sekundære kvadratmeter, altså, at nogle af kvadratmetrene er billigere, fordi de ligger på nogle andre plan, siger Steffen Lorentzen.

Ved en kvadratmeterleje på 1.700 kroner ville den årlige leje for de 1.462 kvadratmeter ligge på knap 2,5 millioner kroner.