Drømmen om remisen brast: 'Vi er oppe imod personer, der er ligeglade med os skatere'

Drømmen om remisen brast: 'Vi er oppe imod personer, der er ligeglade med os skatere'
Fra oktober til marts er vejret sjældent til at skate udendørs. Derfor havde Rønne Street Sport drømt en skatehal i den tidligere busremise på Nørrekås, men den har Bornholms Træbådelaug sagt ja til at flytte ind i. Foto: Henrik Nielsen
NYHED | ABONNENT | 18. JAN 2023 • 07:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
18. JAN 2023 • 07:30

Rønnes skatere får ikke indendørs skatehal i tidligere busremise. Nu inviterer ungerådet skaterne med i arbejdet om at etablere et andet indendørstilbud, der kan gøre det federe at være skater.


Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget, hedder det sig. I sagen om den tidligere busremise på Nørrekås i Rønne kan det være relevant at ændre det til, at intet er så godt, at det ikke er skidt for noget. Bornholms Træbådelaug har takket ja til regionskommunens tilbud om at flytte ind i bygningen, og dermed må skaterne i Rønne Street Sport opgive drømmen om at få en indendørs skatehal i remisen.

”Vi er oppe imod personer, der er ligeglade med os skatere”, som en bruger skriver i facebookgruppen Skatepark Rønne.

Fastholde brugere

Bag skateparken på pladsen foran remisebygningen står Rønne Street Sport. Formand Peter Lund Olsen har tidligere fortalt, at foreningen hele tiden har drømt om, at remisebygningen kunne bruges til ungeformål.

– Vi ønskede, at man kunne få nogle flere aktiviteter dernede, og det får vi ikke, hvis der ikke er nogen indendørsarealer. Når vi kommer hen i oktober, er der ikke et øje, og det er der ikke indtil marts-april, før vejret tillader, at man kan bevæge sig rundt udenfor. Kunne man bare have nogle enkelte ramper indendørs, havde det hjulpet utrolig meget på at fastholde de brugere, vi har, sagde han her i Tidende for en uge siden.

Federe at være skater

I facebookgruppen Skatepark Rønne er der et enkelt svar på kommentaren om personer, der er ligeglade med skatere. Det kommer fra Bornholms Ungeråd, der har forståelse for skaternes frustration og rækker hånden ud mod dem.

”Vi har faktisk en arbejdsgruppe, der netop ville kunne sætte fokus på et i indendørs sted i Rønne. Eller noget andet i samme dur”, skriver ungerådet.

Arbejdsgruppen hedder Socialt og fritidsaktiviteter og er et uforpligtende forum.

”Man kan komme til det, man vil eller tippe en idé og gøre det endnu federe at være ung skater på Bornholm”, skriver Bornholms Ungeråd.