Der skal laves gin i gammelt gartneri

Der skal laves gin i gammelt gartneri
Pressefoto
NYHED | 1. JUN 2023 • 13:57
Holger Larsen
Journalist
NYHED
1. JUN 2023 • 13:57

Wild Distillery har købt Remisen i Lobbæk og vil på sigt være selvforsynende med råvarer til spiritusproduktionen.

 

Bornholms Erhvervsmægler ved Steffen Lorentzen og Martin Kofoed har for Bornholms Regionskommune solgt "Remisen" i Lobbæk til Wild Distillery ved Henrik Nerst.

Det oplyser ejendomsmæglerfirmaet i en pressemeddelelse.

Wild Distillery blev etableret i december 2018 i Brovangen i Aakirkeby, men har haft så stor succes med sin ginproduktion, at man har behov for mere plads.

Det tidligere gartneri, Remisen, i Lobbæk har i en længere årrække tjent som undervisningsbygninger for Bornholms Regionskommune, som nu ønsker at samle eleverne et nyt sted.

Sommeren 24, måske

Bornholms Erhvervsmægler oplyser, at Wild Distillery overtager bygningerne i slutningen af 2023 og herefter skal ombygge og modernisere bygningerne til deres virksomhed, som forventer indflytning i foråret 2024.

Det sidste udsagn er dog noget optimistisk, indvender Henrik Nerst overfor Bornholms Tidende.

– Jeg vil sige, at vi har en forhåbning om, at det kan blive i sommeren 24, siger Henrik Nerst og forklarer, at man først skal til at danne sig et overblik over de mange kvadratmeter, man nu bliver ejer af.

Helt nøjagtig 34.500 kvadratmeter grund og 4.289 kvadratmeter bebyggelse med administrationsbygninger, lagerbygninger, en rundbuehal og et drivhus med videre.

Dermed får Wild Distillery meget mere plads, og det er netop, hvad man har været ude efter, fordi man mangler pladsen og gerne vil kunne udvide.

Citrontræer i drivhuset

På sigt længere sigt er det meningen, at Wild Distillery skal blive selvforsynende med de råvarer, man bruger til spiritusproduktionen, som i dag består af gin, vodka og akvavit.

– Vi ser nogle muligheder i, at der en stor grund, hvor vi vil plante enebærbuske på 12.000 kvadratmeter. Der er et 1.200 kvadratmeter stort drivhus, hvori vi skal have citroner, bergamot (en citrusfrugt) og alle de ting, vi i dag ikke kan købe i Danmark, men skal have langvejs fra, siger Henrik Nerst.

Wild Distillery laver allerede i dag rundvisninger og smagninger, men det koncept har man også planer om at udvide og gøre det til en større eventoplevelse at besøge virksomheden, også for turister:

– Vi får plads til at tage folk hele vejen med fra enebærbuskene til produktionen og det færdige produkt, siger Henrik Nerst.

Det ene tager det andet

Wild Distillery beskæftiger i dag fem medarbejdere, snart syv, og det tal kan stige yderligere med den kommende udvidelse.

Var det en udvikling, I havde forestillet os, da I startede?

– Nej, slet ikke. Det var slet ikke meningen. Men det ene tager det andet. Det går bedre end ventet, siger Henrik Nerst.

Wild Distillerys produkter kan købes hos cirka 150 forhandlere i Danmark.

– Og så har vi rigtig meget private label, hvor vi sælger til virksomheder, oplyser Henrik Nerst.