Cykeludlejning under konkursbegæring

Cykeludlejning under konkursbegæring
De øvrige akitiveter ud over den cykeludlejning, der har været i bygningen, fortsætter. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 23. MAJ 2024 • 19:00
NYHED | ABONNENT
23. MAJ 2024 • 19:00

Rønne H ApS er taget under konkursbehandling af Retten på Bornholm, men det er ikke noget, der berører hotel- og restaurationsdriften i bygningen.

Ved dekret af 16. maj har Retten på Bornholm taget Rønne H ApS på Munch Petersens Vej 1 i Rønne under konkursbehandling.

Det oplyser bornholm.nu, som videre kan fortælle, at konkursbehandlingen sker i kølvandet på regnskabet for 2023, som viser et underskud på 103.605 kroner, hvilket resulterer i en negativ egenkapital i selskabet på -153.160 kroner.

Over for Tidende oplyser advokat Peter Paldan Sørensen, der er udpeget som kurator for konkursprocessen, at det udelukkende er den cykeludlejning, der har foregået i bygningen Rønne H, der er bliver berørt af konkursen, hvorfor altså både restaurations- og hoteldrift i bygningen kan fortsætte.

Rønne H ApS blev grundlagt i 2016 af Horst Leider, der senere fik Reinhard Felsmann ind som medejer, idet hotel- og restaurationsdriften er bortforpagtet.

– Det er de to, der ejer selve bygningen, siger Peter Paldan Sørensen.

– Og den aktivitet, der har været i Rønne H ApS de seneste par år, har alene bestået i cykeludlejning. Men det vil jo også sige, at for at indhente det underskud, der nu er i selskabet, vil det kræve en så stor aktivitet inden for cykeludlejning, at det nok ikke er muligt. Det skulle en kolossal omsætning til med de vist nok 15 cykler, der er at gøre godt med, for at indhente underskuddet.

Advokaten pointerer altså, at det er vigtigt at påpege, at Restaurant Thaimark, som åbnede i 2021, altså fortsætter, ligesom hoteldriften i Rønne H Hotel gør.

– Konkursbehandlingen omhandler udelukkende cykeludlejningen, slår han fast.