Coop freder bornholmske brugser

Coop freder bornholmske brugser
Man skal regne med at navnet Kvickly vil pryde facaderne her i Nexø og Rønne året ud. Arkivfoto: Coop
NYHED | ABONNENT | 14. MAR 2023 • 05:30
Af:
Holger LarsenTorben Østergaard Møller
NYHED | ABONNENT
14. MAR 2023 • 05:30

Ifølge en artikel i Berlingske ser det værre ud end som så for Coop, som befinder sig i en regulær økonomisk krise. Informationschefen i Coop oplyser dog, at samtlige bornholmske butikker fortsætter.

Topledelsen i den andelsejede virksomhed Coop præsenterede i januar en ny strategiplan, "Fremtidens Coop", som skulle ruste kæden af dagligvarebutikker i kampen mod rivaler som Salling Group, Lidl og Rema 1000.

Blandt andet blev det bebudet, at Irma skulle lukke, ligesom det blev oplyst, at Coop er løbet ind i økonomiske vanskeligheder med et stort underskud, men ifølge en ny artikel i Berlingske er bagtæppet for den nye strategi "en økonomisk krise på tværs af hele koncernen, der er langt mere alvorlig end hidtil kendt".

Faktisk er situationen så kritisk, skriver avisen, at Coop med 40.000 ansatte risikerede at misligholde lånebetingelserne i sine bankaftaler, og en kilde med tæt kendskab til koncernens interne forhold siger til avisen, at "Coop står nu i en situation, hvor alt skal gå godt, mens intet må gå galt".


Vil du have nyheder uden begrænsning?
- Få fuld adgang til Tidende.dkFørste måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her