Bornholmsk virksomhed runder markant milepæl

Bornholmsk virksomhed runder markant milepæl
Sådan så det ud engang for flere år tilbage. Mange ting har ændret sig, men firmaet står stadig. Arkivfoto: JF Data
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 8. DEC 2021 • 11:30
NYHED | RØNNE | ABONNENT
8. DEC 2021 • 11:30

Det er historien om en virksomhed, der har formået at følge med tidens udvikling. Nu kan den fejre 40 års jubilæum.


Det skulle vise sig at være en rigtig god idé, som nu afdøde Jørgen Falk kom på for 40 år siden. Hjemme i fyrrummet startede Jørgen Falk virksomheden JF Kontor Service. Det hedder den ikke i dag. Nu hedder den JF Data, og virksomheden har 40 års jubilæum 11. december.

JF Data startede i sin tid som en enmandsvirksomhed, hvor Jørgen Falk servicerede og reparerede kasseapparater og leverede skrivemaskiner. Med tiden inkluderede det også kopi- og telefaxmaskiner og pengeautomater. Snart gjorde computeren sit indtog på kontorerne og slog mange af de mekaniske apparater af markedet. I dag kan JF Data pryde sig med, at de leverer it-infrastruktur, it-løsninger og it-rådgivning til det meste af Danmark under ledelse af Jørgen Falks søn, Lars Falk.

Hvad der startede i et fyrrum hjemme i privaten på Bornholm, er nu en stor it-virksomhed, der har kunder i hele landet – blandt andet Nordjyllands Trafikselskab. Firmaet har vokset sig ud over øens grænser, har opkøbt to virksomheder og har nu også adresse i både Farum og på Falster udover basen i Rønne, selvfølgelig.

– Vi har været gode til at tilpasse os. Virksomheden har fulgt den naturlige udvikling, der har været i markedet, siger Lars Falk og tilføjer:

– Og så håber jeg selvfølgelig, at folk vil sige, at vi behandler dem ordentligt og servicerer godt.

På lørdag kan virksomheden og de 24 ansatte fejre firmaets eksistens i 40 år. Jubilæet bliver fejret over to dage. Fredag den 10. december holder JF Data reception* for gode venner af huset, samarbejdspartnere, kunder og leverandører.

På selve jubilæumsdagen 11. december kan forbipasserende på Store Torv i Rønne møde Lars Falk og gode kollegaer fra JF Data. Her vil de står og dele en kop gratis baristakaffe og kakao ud til dem, der har brug for lidt at varme sig på i julehandlen.

 

*Fredagens reception er netop blevet aflyst på grund af coronarestriktiorne, oplyser JF-Data Sercvice