Sådan præsenterer madboden Rørt med de bornholmske rødder sig på Instagram, mens det på Torvehallernes hjemmeside forklares, at der er tale om "kvalitetsbevidste versioner af håndmaddens klassikere. Rørt går ikke på kompromis med ingredienserne, når de langer pålægssalater over disken: Salaterne er lavet af gode, ærlige råvarer, uden tilsætningsstoffer – og knap så meget mayonnaise. Hos Rørt bliver der dog talt mmmh'er, før der tælles kalorier".
Man skal ikke lade sig snyde af navnet på manden, som står bag Rørt, Jean-Michel Grønnegård Deleuran. Han er ikke opvokset i hverken Paris eller Nice eller på en vingård i Bordeaux, men på Bornholm, forklarer han, da Bornholms Tidende har støvet ham op.
Hans navn bærer en længere historie i sig selv, eftersom han stammer fra de franske huguenotter, som var protestanter og satte sig op imod katolicismen i Frankrig. Efter mange krige blev de fordrevet fra Frankrig i 1600-tallet, og da de havde levet nogle generationer som nomader, slog de sig ned i Danmark som specialiserede kartoffelavlere, inviteret af den danske konge blandt andet på grund af deres ekspertise i denne på det tidspunkt eksotiske grøntsag, oplyser han.
Ligesom han beredvilligt fortæller om, hvordan han snart – faktisk allerede den kommende sommer – tager de første skridt til at sende sin relativt nystartede virksomhed mod nye højder, idet han vil ekspandere ganske heftigt med smørrebrødsvogne rullet ud mange steder i byen.
Men lad os først lige finde manden bag Rørt, som præcis denne dag, da Bornholms Tidende er i København, ikke befinder sig i sit stade i Hal 2, men i de kontorlokaler, han deler med nogle andre iværksættere ikke langt fra Torvehallerne.