Vil regeringen føre valgkamp uden at snakke ligeløn?

SYNSPUNKT | ABONNENT | 10. SEP 2022 • 10:30
Af:
Frida Kristensen
Rød Grøn Ungdom
Bredgade 19
Nexø
SYNSPUNKT | ABONNENT
10. SEP 2022 • 10:30

Statsministeren åbnede for ligelønsdiskussionen, men har ikke nogen konkret plan. Kan man godt føre valgkamp uden at snakke lønvilkår for offentligt ansatte? Vores velfærdssystem er under pres, men regeringen vil ikke gøre det op med et forældet lønhierarki.

 

Da Mette Frederiksen åbnede for en diskussion omkring lønvilkårene for vores velfærdsprofessionelle, var det tæt på at være årets bedste nyhed. Men få dage efter udtaler Peter Hummelgaard, at regeringen endnu ikke har en konkret plan for, hvordan vi skal sikre ligeløn.

Det undrer mig, at vi står og kigger direkte ind i en folketingsvalgkamp, og at regeringen ikke gør en indsats for at redde vores brændende velfærdssystem. Der lider under dårlige arbejdsvilkår, manglede personale og en ringe grundløn.

Vi lever i 2022, og alligevel har vi ikke reel ligestilling i vores samfund.

Dette kan vi i høj grad takke tjenestemandsreformen for. Reformen fra 1969 fastholder nemlig de kvindedominerede fag i et stort lønefterslæb. De klassiske ”kvindefag” blev placeret længere nede på “løntrappen” end de mandsdominerede fag. Selvom der ingen forskel på uddannelsesniveauet var. Reformen afspejler et forældet kvindesyn, hvor kvindens løn var anset som et supplement til mandens. Jeg tror ikke, der er nogen tvivl om, at dette langt fra er virkelighed i dag. Derfor skal vi heller ikke blive ved med at holde fast i et dybt problematisk lønhierarki, som hører stenalderen til.DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 09-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Lørdag eftermiddag - søndag morgen: Kulden har sluppet sit tag, og søndag morgen er der rigtig gode elpriser til dem, der kan flytte deres forbrug. Mellem 00 og 05 svinger priserne mellem 1,67 og 1,59 kr./kWh alt inkl.  Opdateret 13.10 Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning