Troels og Henrik kaster lys over Nyker

Troels og Henrik kaster lys over Nyker
LEDER | ABONNENT | 13. SEP 2022 • 05:30
LEDER | ABONNENT
13. SEP 2022 • 05:30

Den frivillige murerfortælling i Nyker er en solstrålehistorie af den slags, vi kan varme os ved i en kommende kold tid.

Bornholm er dejlig. Naturen er unik og skøn, men menneskefortællingerne er endnu bedre.

En af de rigtige gode fortællinger er fra Nyker, hvor Troels Hansen og Henrik Nielsen har foræret deres fritid og faglige evner til Nyker Idrætsforening. Når efteråret står for døren, og temperaturen daler, så er de to mureres indsats nord for Rønne værd at varme sig ved.

Den stolte klub, Nyker Idrætsforening, havde svamp i væggene i herreomklædningen. Og den slags går jo ikke, når sporten skal udøves og kroppene skyldes. Desværre var situationen langt værre end bare skimmelsvamp i væggene. Da arbejdet startede, viste det sig, at rørene med det saliggørende vand også var tæret op og skulle skiftes.

Nye vægge, nye rør og gulve over dem er en bekostelig affære for en frivillig idrætsklub. Men heldigvis findes der frivillige som Troels Hansen og Henrik Nielsen. De to ildsjæle arbejder begge i et murerfirma i Rønne.

I de seneste halve år har de to totalistandsat idrætsforeningens omklædning med nye vægge, nye gulve, nyt varmesystem og spritnye rør. Det til trods for, at ingen af de to selv er medlem af Nyker Idrætsforening.

Badeværelset er nu pudset i klubbens farver, rummet er sundhedsmæssigt forsvarlig og lækkert - og klubben har sparet en formue.

Ifølge Troels Hansen er han selv vokset op med, at frivilligt arbejde er noget, man gør, hvilket han ærgrer sig over ikke længere er tilfældet.

Vores idrætsforening mangler i den grad frivillige i takt med, at den gamle garde bliver for gamle. De mange aktiviteter rundt om banen med fester, loppemarkeder og anden aktivitet er truet og svinder ind år for år, mens solofitness og personlig udvikling vinder frem.

Lykken er et sammenhold. Glæden ved et fællesskab, der løfter i flok og skaber mere end den enkelte er vigtig at huske på for et samfund som vores. Bornholm har en fantastisk tradition for et bomstærkt civilsamfund. Selvom antallet af frivillige er dalende, så skal indsatsen stadig hyldes og dyrkes for at udvikle vores pragtfulde ø.

Troels og Henrik viser os vejen med deres skønne indsats i Nyker. Der er heldigvis stadig mange ligesom dem, som vi kan bygge vores samfund på.

Tak for indsatsen – sammen om Bornholm.