Lotte blomstrer

Lotte blomstrer
LEDER | 17. MAJ 2023 • 05:30
Af:
Tommy Rømer Kaas
LEDER
17. MAJ 2023 • 05:30

Lotte Hjorth har øget omsætningen i sin blomsterbutik med et døgnåbent, ubemandet lokale. På den måde har hun vist en god retning for de små butikker, som ellers er under pres.

Rønne kan være på vej mod flere lukkede butikker. Sådan var den lidt dystre forudsigelse fra butiksindehaver Flemming von Syberg Rasmussen, da han forleden fortalte, at hans butik, El-Salg i Tornegade i Rønne, må lukke.

Forretningen kan ikke længere løbe rundt, og indehaveren fortæller, at stigende priser og dyr fragt er blandt årsagerne til, at hans butik må dreje nøglen om.

Det er i høj grad de små butikker, der er truede, mener Flemming von Syberg Rasmusssen, for forbrugerens fokus er først og fremmest på prisen, mens den service, som en lille butik med specialiserede medarbejdere kan levere, ikke er i samme høje kurs, som den var engang.

Heldigvis ser formanden for Rønne Handelsstandsforening, Jan Bidstrup, ikke lige så sort på fremtiden. I går kunne han i Tidendes spalter puste lidt til optimismen. Der er ikke tegn til en bølge af butikslukninger. Det går fornuftigt for det fleste, fortæller Jan Bidstrup.

Det er godt, for vi elsker de små butikker. De fleste af os handler langt mest i de store kæder, men det er godt for vores byer med specialbutikker, der dels kan hjælpe os med dét, vi lige mangler, og dels kan sørge for liv i bymidten.

I dagens avis viser Lotte Hjorth fra Lottes Blomster på Lille Torv så én retning for fremtiden. I halvandet år har hun som et supplement til sin almindelige butik haft et døgnåbent lokale. Dér kan man gå ind via en kode på telefonen, vælge sin buket eller hvad man nu har brug for, betale og blive lukket ud igen.

Lokalet er overvåget, og Lotte Hjorth har kun oplevet enkelte episoder med personer, der ikke har opført sig helt efter reglerne i den ubemandede butik. Ellers er der bare tale om en succes.

Den kreative løsning er et smukt eksempel på en måde, hvor de fysiske butikker flytter sig hen mod den her indkøbskultur, hvor vi alle sammen gerne vil handle, lige når det passer os. Nettet har lært os, at butikken altid er åben, og derfor er det godt, hvis også butikkerne i bybilledet på nye og smarte måder kan imødekomme forbrugernes forandrede behov.