Leder: Giv os mere leg på nordlandet

Leder: Giv os mere leg på nordlandet
LEDER | ABONNENT | 27. JAN 2022 • 05:30
LEDER | ABONNENT
27. JAN 2022 • 05:30

Der er ildsjælekræfter gemt i nordlandet. De kæmper for børnene. Bornholms unge har brug for ildsjæle til at hjælpe sig.

 

Børn på Nordlandet har sammen med kommunen, Folkemødet og Kongeskærskolen mobiliseret 500 mennesker til at bakke op om en ny legeplads for de lidt større børn i Allinge. Det er meget opløftende.

Bællapladsen, som det kommende slaraffenland for børn og barnlige sjæle hedder, skal være en aktionpark for de lidt større skolebørn. De bruger i dag fritiden ved Netto i mangel af bedre. Det er en tragedie, at Netto er vores værested for unge i Allinge.

Bornholm har svigtet sin ungdom med lukningen af fritidsklubberne og de begrænsede ungdomstilbud. Unge skal ikke bruge deres fritid foran supermarkeder, men stimuleres og udvikles i trygge og horisontudvidende rammer.

Derfor er det også et fremskridt for vores samfund, at kommunalbestyrelsen i går vedtog at etablere et ungdomshus i Rønne, selvom det både er midlertidigt, og driftbudgettet er sparsomt. Her på Tidende krydser vi fingre for, at Realdania imødekommer Nordlandets ildsjæle og hjælper med at etablere den nye plads med parkour-klatrebane og løbehjulsramper.

Kampen for en god barndom, der holder vores unge væk fra narkomisbrug og mistrivsel kræver trygge og spændende rammer, der hverken er supermarkeder eller hjemmelig og ensomme gamerstole.

De unge skal have et sted at gå hen efter skole og dyrke deres interesser. Bællapladsen er et godt bud for en del.

Det er super dejligt, at vores powerhouse, Folkemødet, også er med i projektet.

Det er super dejligt, at vores powerhouse, Folkemødet, også er med i projektet. De kan helt sikkert bidrage med deres ekspertise i fondsstøtte og samtidig hjælpe deres eget behov for et charmerende Allinge med øget fokus på ungdommen.

Lad os håbe, at kommunen denne gang husker at inddrage ungerådet i de nye planer, før det hele er klappet af og vedtaget – ligesom det ser ud til at være tilfældet med det kommende midlertidige ungdomshus i Rønne.

Særligt skal Annika Lamhauge og hendes gruppe af engagerede forældre have ros med på vejen for deres ildsjælearbejde med at skabe bedre rammer for vores ungdom. Det er gennem selvstændige aktiviteter som Børn på Nordlandets arrangementer og projekter, at vi kan bygge bedre rammer for vores unge. Det er godt gået.

Lad os håbe, at Realdania vender tomlen op, og legepladsen står klar til vores unge til næste år.