Kaas: Saltstegte sild til hele landet

Kaas: Saltstegte sild til hele landet
LEDER | 22. MAR 2024 • 05:30
Tommy Kaas
Digital chef
LEDER
22. MAR 2024 • 05:30

De bornholmske hjemstavnsforeninger er et vigtigt bidrag til både fællesskabet på den anden side af vandet og til vores fælles, bornholmske kulturarv.

Saltstegte sild. Foredrag om Oluf Høst. Billeder af klipper og ikke mindst et væld af velskrevne omtaler af kommende og afholdte arrangementer.

Når man bladrer gennem medlemsbladet Klippeøen, som er skabt af De Bornholmske Hjemstavnsforeninger, er det nemt at forstå, hvorfor man som eksilbornholmer har lyst til at holde relationen til fødeøen intakt. I denne uge fik den største hjemstavnsforening i hele landet, den bornholmske hjemstavnsforenings københavnske afdeling, ny formand i Marianne Bay Hansen, og samtidig kom det blandt andet frem, at Klippeøen skal have ny redaktør.

Det er herligt, at det her fællesskab lever på den anden side af vandet, og det er rart, at der er ildsjæle, som har lyst til at fortsætte arbejdet med at agere bindeled til Bornholm.

Ude godt, hjemme bedst, siger man, og sådan er der nok mange bornholmere, der har det med Bornholm, også selv om øen ikke udgør "hjem" længere. Her er det godt, at man kan få sin bornholmerlyst stillet nærmest året rundt med selskabelige og oplysende arrangementer rundt omkring i landet.

Samtidig er det jo herligt for Bornholm, at vi har de her ambassadører rundt omkring, som brænder for øen, og som med højt engagement er med til at promovere Bornholm og alle øens herligheder.

Hjemstavnsforeningens lokale afdelinger rundt omkring i det øvrige Danmark er med til at bevare vores kulturarv, fremme vores lokale identitet og fastholde et fællesskab om det at være bornholmsk. Det er vigtigt, at vi holder fast i vores rødder og værner om de samlingspunkter, vi har. På den baggrund er det godt at støtte og værdsætte det arbejde, som hjemstavnsforeningerne gør.