Kaas: Lærlinge skaber bedre debatrammer end folkemødedirektøren

Kaas: Lærlinge skaber bedre debatrammer end folkemødedirektøren
LEDER | 10. JUN 2024 • 05:30
Tommy Kaas
Redaktør
LEDER
10. JUN 2024 • 05:30

Bornholmske lærlinge har bygget fine L-stole, der sammen med en masse andre gode initiativer skal være med til at fjerne fokus fra Folkemødets egne dårlige historier.

Mellem debatter, fadøl og lange gåture kan du under dette års folkemøde i Allinge måske få et hurtigt kig på – og måske et lille hvil i – de 16 nye træstole, som på fornem vis er blevet bygget til lejligheden.

Bornholms Energi og Forsyning har taget initiativ til et projekt, som fire lærlinge fra HJB Byggeforretning i Rønne har ført ud i livet.

Det er blevet til 16 smukt udførte stole formet som et stort L, fremstillet i spånplader bestående af genanvendt træ.

Lad det være sagt med det samme: De ser hamrende godt ud. Og så er de et bevis på noget håndgribeligt, som Bornholm – ud over lejeindtægter og stigende huspriser – også kan få ud af Folkemødet, og de 16 stoles betydning rækker langt ud over deres umiddelbare funktioner som siddepladser til de mange forestående debatter:

De er et symbol på unge, bornholmske talenter, der tager deres fag alvorligt og fremhæver deres kunnen i en branche, hvor kvalificeret arbejdskraft er en efterspurgt ressource.

Stolene er klimavenlige og med til at understrege vigtigheden af at genanvende og udnytte eksisterende materialer på nye måder.

De bidrager til at skabe rammerne for 60 debatter på Folkemødets klima- og energiscene, og de vil på den måde danne en fin kulisse og bidrage til bæredygtig tænkning.

Og så er de altså et eksempel på et samarbejde, som Bornholm og bornholmsk arbejdskraft og studerende kan bruge til at vise sig frem foran et helt ekstremt stort publikum.

Folkemødet er på mange måder en unik mulighed for os, og vi er heldigvis på langt de fleste fronter gode til at lukrere på bevågenheden. Så når ledelsen bag den politiske festival finder ud af at tone sig selv ned for i stedet at skrue op for musikken – billedligt talt – så har vi altså en scene, som vi kan benytte til at vise os frem for resten af Danmark.

L-stolene er med andre ord endnu et eksempel til efterfølgelse, og der er heldigvis mange af den slags gode initiativer, der fra på torsdag forhåbentlig kan være med til at overdøve Folkemødets dårlige musik på de indre linjer.