Gravgaard: Trøst fortjener bedre

Gravgaard: Trøst fortjener bedre
LEDER | 17. SEP 2024 • 05:30
LEDER
17. SEP 2024 • 05:30

Borgmesteren er midlertidigt faldet i kamp for Bornholm. Nu må vi give ham ro.

Jacob Trøst meldte mandag ud, at han er så overanstrengt, at han foreløbigt smider håndklædet i ringen, slukker borgmestertelefonen og overdrager nøglen til skabet med borgmesterkæden til Enhedslistens viceborgmester.

Når kroppen siger fra, så skal man lytte. For den enkelte er sundheden noget af det vigtigste, og den prioriterer borgmesteren forståeligt nok i den kommende tid.

Borgmester Trøst er faldet i kamp for Bornholm. Den gode politibetjent, der uden politisk erfaring men med et oprigtigt godt hjerte for især børnenes trivsel på Bornholm, blev pludselig slået til borgmester af Enhedslisten og Dansk Folkeparti. De skete, da de en sen aftentime for en ganske sjælden gangs skyld fandt enighed om noget.

Jacob Trøst takkede ja til opgaven og titlen og har siden knoklet med at forstå det politiske system, finde løsninger på alle Bornholms mange udfordringer og lære så mange på Bornholm at kende som muligt.

De fleste er enige om, at han er et ualmindeligt godt menneske med hjertet på rette sted. Når vi skriver nyheder i avisen, der krænker borgmesterens ordentligshedsfølelse, skriver han til mig for at påpege forholdene – ikke når det gælder ham selv, men andre.

Han er blevet kritiseret for ikke at have gennemført nok politik, ikke have skabt en vision for Bornholm og i stor grad er styret af embedsværket. Men alle er vist enige om, at den borgmester, der mandag var så overanstrengt, at han måtte sygemelde sig, har kæmpet ihærdigt for Bornholm og været flittig.

Nu er det op til Trøsts partifæller og hele kommunalbestyrelsen at fortsætte arbejdet for Bornholm og give den sygemeldte borgmester den ro, han fortjener. Mens vi undværer borgmesteren er det værd at tænke over, hvor pinligt det er, at både politikere, medier, administration og vælgere har lagt så stort et pres på Jacob Trøst, at vi har overbelastet ham. Mængden af sager, spørgsmål, henvendelser, opgaver og opmærksomhed bliver kun større for hver dag, og med kommunens dårlige økonomi er det svært at prioritere sig ud af udfordringerne og uddelegere opgaverne, selvom det er den eneste vej.

Borgmestre skal ikke overbelastes, så de bliver sygemeldte. Det fortjener ingen. Men alle os rundt om borgmesteren kan også bruge det her som en løftet pegefinger og huske på, at han også blot er et menneske, der skal kunne fungere. Det må vi stramme os an for, når Jacob Trøst vender tilbage.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT