Gravgaard: En million oplevelser i Østerlars

Gravgaard: En million oplevelser i Østerlars
LEDER | 14. MAJ 2024 • 05:30
LEDER
14. MAJ 2024 • 05:30

Middelaldercentret fortjener en verbal klapsalve og et anerkendende besøg for sin flotte indsats frem til besøgende nummer en million.

En million gæster er nu kommet igennem portene hos Bornholms Middelaldercenter i Østerlars.

Denne imponerende milepæl vidner om et lokalt initiativ, der har formået at fange såvel bornholmeres som turisters interesse og fascination gennem årene. Centeret er mere end blot en turistattraktion: Det er en levende, åndende rekonstruktion af vores fælles historie og en vital del af øens kulturliv.

Drevet frem af en gruppe passionerede middelalderfans og støttet af mennesker på kanten af arbejdsmarkedet, tilbyder centeret en unik kombination af uddannelse og underholdning, der giver liv til historien på en måde, der taler både til intellektet og hjertet. Gennem aktiviteter, som flagkamp, smedearbejde og filtningsværksteder, får børn og voksne mulighed for at dykke ned i en svunden tidsperiode, som på fascinerende vis bliver gjort relevant og tilgængelig.

Bornholms Middelaldercenter fungerer ikke kun som en portal til fortiden, men også som et pædagogisk værktøj, hvor skolelærere bruger det som en ressource til at udvide elevernes horisonter. At kunne interagere med historien på en praktisk og sjov måde er uvurderligt for læring og forståelse. Det er derfor ikke overraskende, at en million mennesker har valgt at tilbringe tid i centerets autentiske og indbydende omgivelser.

Direktør Jane Lindedams ord om, at centeret er en kollektiv indsats og en manifestation af ambitionen om at være Danmarks bedste formidlere af vores fælles fortid, rammer plet. Det er netop denne dedikation og passion, der har sikret, at centeret fortsat er relevant og attraktivt for både lokale og besøgende.

Med så stor en succes er det nu vores ansvar som samfund at sikre, at Bornholms Middelaldercenter fortsætter med at trives og udvikle sig. Dette skal ses som en investering ikke kun i øens turisme, men også i dens kulturelle arv og uddannelsesmæssige ressourcer. Bornholms Middelaldercenter har bevist, at det kan være en kraftfuld kilde til både læring og leg, og det er vores håb, at fremtiden vil bringe endnu flere besøgende, der kan opleve alt det, som dette fantastiske sted har at tilbyde.

Lad os sammen sikre, at millionen af oplevelser bliver til mange flere i de kommende år, og at Bornholms Middelaldercenter fortsætter med at være en skattekiste af viden og eventyr for alle aldre. Det kan vi være med til at sikre ved selv at huske at besøge perlen i Østerlars.