Det er varige arbejdspladser øen mangler

SYNSPUNKT | ABONNENT | 17. JAN 2023 • 22:01
Af:
Martin Tidsvilde
spidskandidat for Lavere skatter
afgifter
SYNSPUNKT | ABONNENT
17. JAN 2023 • 22:01

De store projekter, man nu vil sætte i gang, vil kun lune en kort periode på kommunens regnskab, for når de er overstået, vil de fleste håndværkere rejse hjem, for der vil så ikke være arbejde til dem her mere.

Selvfølgelig vil nogle få en god oplevelse, mens de er her, men de vil også se på, om der er økonomi i at blive, når arbejdet er fuldført, og det vil der ikke være, når man ikke har spekuleret i varige arbejdspladser.

For øen vil varige arbejdspladser, som kan gavne økonomien, være nogle, der ikke har det offentlige som hovedkunder, men som producerer varer til det private forbrug, og her er transport en hæmsko.

Derfor bør man spekulere i virksomheder, der kan operere over nettet. Allerbedst vil det være med nogen, hvis produkter også er over nettet og altså ikke fysiske varer, for de vil så slet ikke have transportproblemer.

Det, som kan få øen til at blomstre økonomisk, er, hvis øen kunne undgå høje skatter og afgifter, for mange af disse penge er jo nogle, der sendes til København. Kunne øen få lov til at beholde flere af de penge, der tjenes om sommeren, ville der også være stor handel om vinteren.

Dette bør man sætte i højsædet, når man forhandler tilskud med Christiansborg.

Det er et godt forslag, at man bygger varige boliger, men bliver det sociale boliger, vil man få en større mængde af sociale problemer eksporteret til Bornholm, og det vil ingen have interesse i, så det bør være små enfamilieshuse, som kan sælges efter, at de midlertidige arbejdspladser ophører, og dagligdagen melder sig.