Der er gode incitamenter til definitivt at stoppe alle former for pelsdyravl i Danmark

Der er gode incitamenter til definitivt at stoppe alle former for pelsdyravl i Danmark
Arkivfoto: Berit Hvassum.
| ABONNENT | 13. JUL 2020 • 19:35
Af:
laeserbrevsskribent
| ABONNENT
13. JUL 2020 • 19:35
Hvad laver man på en lidt grå dag i sommerferien i denne coronatid?

Man rydder op i garagen. Stakke af gamle aviser skal ud, men en dragende lyst får en til at bladre nogle af de gamle dagblade igennem, forsinker processen.

I en avis fra den 24. juli 2010 kan man læse om dansk landbrugs daværende guldæg - minkavl. Kina kunne aftage alle de skind, danske pelsdyravlere kunne producere. Og til tårnhøje priser.

Da eksporten toppede, blev der solgt minkskind til Kina for 6-7 milliarder om året.

Handelen foregik dengang, som i dag, via på Copenhagen Fur i Glostrup.

Men nu har piben fået en anden lyd. Da det blev afsløret, at kinesiske handelsfolk i både Kina og Hongkong svindlede med skindhandelen, braste hele eventyret som en sæbeboble. Siden er det bare gået tilbage for danske minkavlere. Det er blevet skamfuldt for kvinder i "riget i midten" at gå med pels.

Nu viser det sig oven i købet, at mink kan bære covid-19.

Der er adskillige gode incitamenter til definitivt at stoppe alle former for pelsdyravl i Danmark. Akkurat som man er i færd med i en lang række lande vi plejer at sammenligne os med.

Et slogan fra "pelsen lød engang: "Vi er det nye sort". Den tid er helt forbi. En god minkfarm er en død minkfarm. Vi skal have kommentarer fra Copenhagen Fur og landbrugets førstemand minkavler Martin Merrild.

Holger Øster Mortensen, Smedevej 6, 3730 Nexø