Debat: Sundhedshus nær hospitalet er en gevinst for hele Bornholm

Debat: Sundhedshus nær hospitalet er en gevinst for hele Bornholm
Arkivfoto
LÆSERBREV | RØNNE | ABONNENT | 18. OKT 2021 • 13:16
Af:
Heidi Burgedahl
kandidat Venstre
 Jordbærdalen 1
 Rønne
LÆSERBREV | RØNNE | ABONNENT
18. OKT 2021 • 13:16

Hvis den kommunale tandpleje blev tænkt ind i sundhedshuset, ville det gøre det mere attraktivt at søge arbejde på Bornholm også for yngre tandlæger.


Holdet bag Sundhedshus i Rønne har rejst sig af asken og mobiliseret kræfter til endnu et forsøg på at etablere et Sundhedshus, denne gang nær Bornholms Hospital. Her har Bornholms Regionskommune muligheden for at være medspiller. Er det ikke indlysende, at det vil være til gavn for Bornholms borgere?

Et Sundhedshus hvor borgerne får nem adgang til flere sundhedstilbud i ét hus. Hvor en turist på skadestuen kan overføres akut til en tandlæge på den anden side af vejen, hvis der i tilfælde af uheld er opstået en tandskade.

Det er nogle af lægerne på Paradisvej, Fysioform og Tandlægen.dk, der vil iværksætte et byggeri i to faser, og de er i dialog med kommunen om en grund, der ligger i tæt relation til hospitalet. Hvis den kommunale tandpleje blev tænkt ind i sundhedshuset, ville det gøre det mere attraktivt at søge arbejde på Bornholm også for yngre tandlæger.

Det drejer sig om en trekantsformet 27.000 kvadratmeter stor grund, der er afgrænset af Ullasvej, Galløkkevej og Paradisvej. Rønne Havn købte ekstra areal af kommunen til en ret attraktiv pris for nylig. Håber inderligt at Sundhedshuset møder tilsvarende velvilje fra kommunen for at tilføre Bornholm en indlysende sundhedsmæssig fremtidsvision, der oven i købet kan være med til at løse udfordringen med at tiltrække flere læger og tandlæger til øen.