Debat: Sæt fjernvarmeprisen ned nu

Debat: Sæt fjernvarmeprisen ned nu
"Sagen minder om om Beof's fiasko med gylleværket i nærheden af Aakirkeby for nogle år siden. Der blev lovet guld og grønne skove, men i praksis fungerede det ikke. Og skatteyderne og brugerne måtte betale en stor ekstra regning, da værket, med stort tab, blev solgt til private," skriver Claes Ludvigsen fra Rønne. Arkivfoto: Berit Hvassum
LÆSERBREV | BORNHOLM | ABONNENT | 16. JUL 2021 • 19:45
Af:
Claes Ludvigsen
Åvej 44
Rønne
LÆSERBREV | BORNHOLM | ABONNENT
16. JUL 2021 • 19:45

Rønnes fjernvarmebrugere har i lang tid, gennem det lokale andelsselskab RVV, lavet en solid indsats for besparelser på fjernvarmeprisen for bedre miljø og for bedre klima.

Desværre har kommunalbestyrelsen på Bornholm krævet, at fjernvarmebrugerne betalte for kommunens problematiske fejlinvestering i "blok 6".

Nu, hvor sammenhængen mellem elproduktion og fjernvarme er ophævet, kræver en repræsentant for "Alternativet" så, i et læserbrev i Bornholms Tidende den 14. juli 2021, at RVV opgiver sine planer om en billigere og mere klimarigtig produktion af fjernvarme til brugerne i Rønne.

Der argumenteres med, at det på langt sigt nok kan blive endnu bedre og billigere, når der anlægges en vindmøllepark i forbindelse med Bornholm.

Hvis det var sikkert og rigtigt, burde Alternativets repræsentant, som næstformand i bestyrelsen i Bornholms Energi og Forsyning, allerede nu tilbyde brugerne i Rønne en lavere fjernvarmepris. Med de angivelige fremtidsudsigter, og de meget lave renter, skulle Beof sagtens kunne låne til at finansiere en lavere fjernvarmepris i Rønne allerede nu.

Sagen minder om Beof's fiasko med gylleværket i nærheden af Aakirkeby for nogle år siden. Der blev lovet guld og grønne skove, men i praksis fungerede det ikke. Og skatteyderne og brugerne måtte betale en stor ekstra regning, da værket, med stort tab, blev solgt til private.